Nezavisni zajedno: Priopćenje po izvanrednoj sjednici - UPU naselja Rabac

Nezavisni zajedno: Priopćenje po izvanrednoj sjednici - UPU naselja Rabac

1.1.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

"Osnovno pitanje koje se postavlja je: Da li je stvarno bilo nužno da se taj plan donosi tako u zadnji čas i na sjednici koja nije u živo i to samo 10-ak dana nakon sjednice u živo?

Pregledom dobivenih materijala navodimo svoje razloge protivljenu sazivanja ove sjednice kao i razloge našeg glasanja protiv ove Odluke (Silvano Vlačić i Darko Martinović) i nedolaska na sjednicu (Tanja Pejić).

Jedan od razloga je taj da istekom ove godine ističe rok u kojem je ova Odluka trebala biti izglasana po redovnoj proceduri; rok od šest godina. S obzirom da je ovo sazivanje sjednice, pretpostavljamo razlog tome, pitamo se da li je tome uzrok nemar, aljkavost ili pak namjera da se ova Odluka izglasava na ovaj način, na koncu navedenog perioda.

Želimo ukazati na brojne primjedbe građana kao i institucija koje su se očitovale po predloženoj Odluci, te zbog neprihvaćanja gotovo svih primjedbi građana ukazujemo da je glas zainteresirane javnosti ovime bačen u drugi plan; radi čega se i pitamo koji je razlog ovog izvanrednog sazivanja sjednice.

Ovo je važna strateška odluka kojom se dovodi u pitanje zakonitost provođenja iste, ponajviše s toga što se i Zavod za prostorno uređenje Istarske županije očitovao da materijale nije dobio na vrijeme i dao primjedbe samo na dio koji je uspio istražiti u danom vremenskom periodu.

U ovom sažetom obrazloženju, ističemo da se ova odluka tiče ponajprije građana koji žive na ovom prostoru i radi toga iskazujemo svoje nepovjerenje i protivljenje donošenju ove Odluke koja zaslužuje redovnu proceduru i očitovanja svih institucija sa obrazloženjima njihovih primjedbi za koje nemamo saznanja jesu li uvrštene u ovu odluku, kao što su posebno istaknute za primjedbe građana.

Ne protivimo se potrebi donošenja plana za nijedno područje Grada ukoliko je u skladu sa zakonom i većinskom voljom građana. No protivimo se načinu donošenja na brzinu i u zadnji trenutak, iako je bilo dovoljno vremena u ovih šest godina. Smatramo da je u interesu svih da sa tom praksom treba konačno prekinuti. Zato smo glasali protiv."

Nezavisni zajedno: Silvano Vlačić, Darko Martinović, Tanja Pejić

Foto: LC Labin.com


nezavisni zajedno upu rabac priopćenje izvanedna sjednica silvano vlačić darko martinović tanja pejić