Nezavisni zajedno predlažu izmjene i dopune Poslovnika Grada Labina

Nezavisni zajedno predlažu izmjene i dopune Poslovnika Grada Labina

18.5.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

U privitku dajemo inicijativu za naslovni prijedlog kojim prvenstveno želimo utjecati na bolju i veću učinkovitost rada Gradskog vijeća te osigurati veću transparentnost prema građanima.

S obzirom da je Poslovnik bazni akt djelovanja svih sudionika Gradskog vijeća, vjerujemo da se ovaj prijedlog neće zanemariti ni odgađati. Sve navedeno može pridonijeti većoj demokratizaciji i svrsi rada Gradskog vijeća.

Dajemo osvrt i upućujemo prijedlog vezano za novi termin održavanja sjednica u jutarnjim satima za koji smo mišljenja da bi se trebalo napraviti anketu ili sličnu vrstu ispitivanja mišljenja građana Labina radi čijih potreba i prava je odgovornost djelovanja nas vijećnika. Ovime ukazujemo na transparentno i odgovorno djelovanje, koje ne bi smjelo proći bez ispitivanja mišljenja javnosti, prvenstveno onih koji su zainteresirani za praćenje sjednica. Kako vremenski termin održavanja sjednica nije propisan Poslovnikom, upućujemo inicijativu za preispitivanjem odluke o promjeni termina održavanja sjednica.

Silvano Vlačić, Darko Martinović i Tanja Pejić

Vezani dokumenti
Tip Naziv Opis
Poslovnik - izmjene
Dopis - Poslovnik - Izmjene
nezavisni zajedno poslovnik grad labin silvano vlačić darko martinović tanja pejić