Nezavisni zajedno - predstavljanje kandidata 2

Nezavisni zajedno - predstavljanje kandidata 2

10.5.2017. // Macronet // Objavljeno u kategoriji Politika

Ono što labinskom Gradskom vijeću uzima ulogu koju mu je zakon namijenio je bespogovorna podložnost vijećnika vladajuće stranke koja u labinskom sastavu vijeća u vladajućoj koaliciji traje od nastanka RH. Cjeokupna izvršna vlast stavljena je u ruke jedne osobe, bez postojanja nekakvog filtra ili kontrolnog mehanizma. Skoro svaka odluka je provediva bez kontrole – ogromne ovlasti u rukama jedne osobe. Takva vlast traje više od 25 godina, povijest pišu ''''pobjednici'''', podržavate je vi glasači. Pitanje je kako se vi osjećate, i dijelite li ''''kolač'''' njihove pobjede ?

VIGOR KIRŠIĆ
„Sretan sam čovjek, okružen dragim ljudima u ovom malom komadiću raja kojega trebamo očuvati za još ljepšu budućnost“, kaže mladi inženjer Vigor Kiršić.
Vigor  je rođen 10. Siječnja 1980. godine u Vinežu. Opću gimnaziju završio je 1998. godine, a 2005. diplomirao pri Visokoj školi za sigurnost Zagreb te stekao zvanje diplomiranog inženjera sigurnosti. 
Iskustvo u struci zaštite na radu stekao je radom za više renomiranih stranih kompanija na velikim građevinskim projektima. Sretno je oženjen, živi i radi u Labinu.
„Uživam u druženju s dragim ljudima, stvaranju i slušanju glazbe, dobroj knjizi i boravku u prirodi. Zbog prosperiteta našeg društva u cjelini, smatram da bi veći broj ljudi trebao aktivno sudjelovati u politici kako bi sami odlučivali o smjeru u kojem se žalimo razvijati“.  

MAURA GERGORIĆ
Maura Gergorić rođena je 20. prosinca 1987. u  Puli. Po struci je kozmetičarka i vanredni je student fizioterapije. „Moja uža specijalnost je maserka. Masažom se bavim od svoje 15-e godine života. Radila sam po kozmetičkim salonima, fitnessima i Spa centrima u Rapcu, ali i po hotelima diljem Istre“, kaže ova mlada djevojka kojoj je cilj završiti započeto školovanje, zaposliti se u struci, osnovati obitelj i po mogućnosti ostati tu, na njenoj Labinštini.
Kako je po prirodi avanturista odlučila je stečeno iskustvo pretočiti u avanturu zvanu kruzer. „To mi je bilo jedno posebno iskustvo. Raditi s vrhunskim trenerima na brodu, usavršiti vještine masaže, upoznati ljude iz svih krajeva svijeta i dobro savladati jezike“.
A politika? „Uključila sam se u politiku dok me još vrijeme nije pregazilo“, smiješeći je kazala dvadeset devetogodišnja Maura i vrlo ozbiljno dodala: „Želim da se preko vijećnika liste Nezavisni zajedno čuje i glas mladih, da se čuju  njihovi problemi, želje i potrebe...“
 
ENI BABIĆ
Eni Babić rođena je 1958. godine u Vinežu. U Labinu je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci 1982. godine i stekla zvanje profesor industrijske pedagogije. Gotovo čitav radni vijek obavljala je poslove iz područja društvenih djelatnosti, odgoja, obrazovanja, sporta…
„Majka sam i nona sa svim vrlinama i manama. Obitelj mi je najveće bogatstvo. Volim iskrene, dobronamjerne i vesele ljude s kojima provodim slobodno vrijeme uz more, u šetnji i u prirodi“, kaže Eni.
 
PINO PALISKA
Iako je promijenio nekoliko zanimanja Pino Paliska ostat će među Labinjanima upamćen kao jedan od inicijatora auto škole u Labinu i jedan od prvih labinskih instruktora vožnje. Prvi je 1990. godine u Labinu otvorio obrt za pogrebne usluge, što je u ono vrijeme bilo vrlo progresivno. 

„Bila je to jedna od prvih tvrtki koja je pružala kompletne usluge iz pogrebnih djelatnosti, čime su mnogim obiteljima olakšani ti vrlo teški trenuci. U obavljanju djelatnosti nailazio sam na otpor lokalnih vlasti koje su previđale da će obrt poslovati najviše tri mjeseca, no i danas uspješno djeluje. Time se ponosim, a vjerujem da sam svojim radom i ponašanjem dao pozitivan doprinos zajednici u kojoj živim“, kaže Pino, koji je nakon umirovljenja posao prepustio sinu, ali mu i dalje, kada je potrebno, pomaže.
 
 
Maura, Eni, Vigor i Pino poručuju biračima:
 
Timski rad i sloboda govora preduvjet su napretka!
 
Želimo društvo sučeljavanja ideja i argumenata a ne borbe za vlast. 
Samo sloboda govora i sloboda djelovanja čini promjenu – ne dozvolite strahu da određuje budućnost, radi čega je uvijek ''''sve isto'''', a mi stagniramo i nazadujemo. Jer VI ste ti koji odlučujete u svoje ime i za svoju budućnost.

nezavisni zajedno izbori 2017 lokalni izbori labin grad labin kandidati