Nezavisna revizorska kuća analizirat će poslovanje Udruge Mediterasnki kiparski simpozij u zadnjih pet godina i procijeniti imovinu Udruge Mediteranskog kiparskog simpozija

Nezavisna revizorska kuća analizirat će poslovanje Udruge Mediterasnki kiparski simpozij u zadnjih pet godina i procijeniti imovinu Udruge Mediteranskog kiparskog simpozija

11.6.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U utorak, 10. lipnja 2014. godine u prostorijama Grada Labina održana je redovna sjednica Skupštine Udruge Mediteranski kiparski simpozij. Na dnevnom redu Skupštine bilo je razmatranje financijskog izvješća za 2013. godinu i prvo tromjesečje 2014. godine, donošenje Odluke o izmjeni Statuta Udruge MKS, Odluka o imenovanju Stručnog savjeta Udruge MKS i razno.

 

U 2013. godini prihodi MKS-a iznosili su 175.920,00 kuna te je zabilježen manjak prihoda u visini od 13.254.00 kuna,dok u prvih tri mjeseca ove godine nije bilo prihoda a rashodi su zabilježeni u iznosu od 31.918,00 kuna a odnose se na rashode za plaće, prostor i komunalije. U obrazloženju je istaknuto da novi predsjednik Udruge Zoran Rajković nije od stupanja na dužnost imao mogućnost uvida u poslovanje Udruge u ranijim godinama te je iz tog razloga predloženo, a članovi Skupštine jednoglasno prihvatili da se angažira neovisna revizorska kuća koja će sačiniti detaljno revizorsko izvješće o poslovanju Udruge u zadnjih pet godina kao i o procjeni imovine Udruge.  

 

Radi konsolidacije Udruge Upravni odbor MKS-a odlučio je otkazati ugovor o radu dosadašnjoj tajnici Udruge, te otkazati poslovni prostor, telefone, vodu i struju te mjesečne naknade za predsjednika i njegovog zamjenika koje su do sada bile utvrđene. 

 

 

Skupština MKS-a prihvatila je izmjenu Statuta MKS-a u dijelu u kojem se definira imovina u slučaju likvidacije Udruge, pa je umjesto Istarskoj županiji, vlasništvo nad imovinom MKS-a ovim  izmjenama preneseno na Grad Labin i Općinu Sveta Nedelja u omjeru 60 naprema 40 posto.

 

Na prijedlog Upravnog odbora, Skupština MKS imenovala je slijedeći sastav Stručnog savjeta MKS-a:

 

1. Josip Diminić- kipar - predsjednik

2. Branka Arh- povjesničarka umjetnosti- zamjenica predsjednika

3. Ante Rašić - kipar

4. Peruško Bogdanić-kipar

5. Ariana Kralj- ravnateljica Gliptoteke HAZU

6. Gorka Ostojić Cvajner- povjesničarka umjetnosti

7. Slaven Cetina-arhitekt

 

 

MKS

 

 

mks mediterasnki kiparski simpozij zoran rajković