Nezaposlenost u Labinu i dalje pada

Nezaposlenost u Labinu i dalje pada

27.5.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Krajem travnja 2010. godine pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područna služba Pula evidentirano je 8.530 nezaposlenih osoba. U usporedbi s prethodnim mjesecom zabilježeno je smanjenje broja nezaposlenih osoba za 12% dok je u odnosu na isto razdoblje prošle godine broj nezaposlenih osoba veći za 22%.

 

Labinska ispostava i u mjesecu travnju bilježi pad nezaposlenosti i to za 16% u odnosu na mjesec ožujak. Broj nezaposlenih u Labinu i dalje prelazi brojku 1.000, točnije evidentirano je 1.062 nezaposlene osobe. Iščitavajući evidenciju nezaposlenih osoba prema razini obrazovanja u labinskoj ispostavi 69 nezaposlenih nema završenu osnovnu školu, 246 osoba ima završenu osnovnu školu dok 405 osoba ima završenu trogodišnju srednju školu.

 

Gimnaziju ili srednju školu u trajanju četiri godine ima 253 nezaposlenih dok završenu višu školu ili fakultet ima 89 nezaposlenih osoba. U labinskoj  ispostavi najveći broj nezaposlenih otpada na Grad Labin, točnije 605, na drugom je mjestu Općina Kršan sa 183 nezaposlena potom Općina Raša sa 164 nezaposlena. Ispod sto zaposlenih imaju Općina Sveta Nedelja i Općina Pićan.

 

radno mjesto posao radnici siromaštvo hzz nezaposlenot društvo standard