Nema nastave u Srednjoj školi u Labinu - Protest sindikata srednje škole (Audio)

Nema nastave u Srednjoj školi u Labinu - Protest sindikata srednje škole (Audio)

10.10.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Vezano uz novonastalu situaciju u Srednjoj Školi Mate Blažine, Vesna Petrović, sindikalni povjerenik iznijela je stav sindikalne podružnice u kojem navodi da  zbog učestalog padanja stropa i ugrožene sigurnosti učenika i djelatnika Srednje škole Mate Blažine Labin hitno je sazvan sastanak sindikalne podružnice.

Izražen je protest i ogorčenost što i dalje rade u nesigurnim uvjetima, iako su na njih više puta upozoravali očekujući pomoć u sanaciji zgrade Škole. Podržana je odluka ravnatelja da će se s nastavom započeti tek nakon inspekcijskog pregleda zgrade i sanacije svih potencijalnih opasnosti i osiguranja minimalnih sigurnosnih uvjeta rada. Žele da se konačno shvati da sigurnost učenika i djelatnika mora biti prioritet i da je neophodno odmah reagirati kako bi se spriječile teže posljedice.

 

Do sada je poslao tristotinjak zamolbi za pokroviteljstvom u kojima se obraća poduzetnicima za sponzorstvo. U zamolbi za pokroviteljstvo 60. obljetnice Srednje škole Mate Blažine decidirano se navodi da će se sva prikupljena sredstva biti usmjerena na poboljšanje osnovnih uvjeta rada u školi, a na prvom mjestu je saniranje stropova. Ravnatelj je također poručio da sutra dolaze stručnjaci koji će utvrditi koliko je oštećenje stropa te će na temelju iskaza struke biti odlučeno kada će ponovno započeti redovna nastava. U toku dana kontaktirao nas je Mladen Dušman, pročelnik upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Županije istarske koji je poručio (Prilog Mladen Dušman).

srednjoškolci SŠ Mate Blažina Vesna Petrović sindikat strop urušavanje učenici Mladen Dušman Srednja Škola Mate Blažine Čedomir Ružić nastava