Nekoliko tisuća posjetitelja na ribarskoj fešti u Plominu

Nekoliko tisuća posjetitelja na ribarskoj fešti u Plominu

14.8.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Tradicionalna ribarska fešta u Plomin Luci proteklog je petka bilo ugodno mjesto druženja za nekoliko tisuća posjetitelja koji su i ove godine zaposjeli svaki kutak ovog ribarskog mjesta.


Kušanje jela spravljenih od friško ulovljene ribe, susret s prijateljima ili samo uživanje u glazbi bili su dovoljni razlozi da brojno domaće stanovništvo, ali i mnogobrojni turisti pohrle na pitoresknu rivu na rubu Plominskog zaljeva.


Potražnja za jelima od lignji, srdela, školjki, tune,hobotnice ... a sve uz dobro vino trajala je do dugo u noć. Vrijedni ugostitelji predstavili su se u najboljem svijetlu.


Kada se uz sve to spoje i vrući ljetni glazbeni ritmovi – kući se odlazilo i u ranim jutanjim satima. Željko Krušlin Kruška i Latino rasplesali su i „zapalili“ rivu! Redali su svoje najpoznatije hitove, a zaključak gostiju je da je bila to fešta za pamćenje jer plesalo se pa skoro i „po stolovima“.
Na manifestaciji su se predstavili i domaćini – KUD Zlatela s istarskom folklornom tradicijom koju su dijelom predstavili najmlađi plesači, a zatim i KUD Kršanski ljiljani spletom bošnjačkih pjesama i plesova.
Nastup na rivi isu propustili ni članovi labinskog Il Movimenta čiji je program Zumba on Open Air oduševio sve prisutne.


Ovogodišnju feštu organizirali su Sportsko-ribolovno društvo Plomin i Turistička zajednica Općine Kršan, a suorganizator je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu- FLAG.


Općina Kršan i TE Plomin uključeni su kao pokrovitelji, a događaj je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

 

 

Više fotografija ovdje

 

Foto: Za TZ Kršan Mateo Gobo

 

 

 

ribarska fešta plomin plomin luka