Neizlazak na referendum glas je za ugljen

Neizlazak na referendum glas je za ugljen

27.3.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Građane Labinštine danas su na nedjeljni savjetodavni referendum o termoelektrani Plomin C na ugljen pozvali i predstavnici Zajednice podružnica IDS-a Labinštine. Sam izlazak na referendum već je glas protiv ugljena, rekao je u uvodu član predsjedništva Zajednice podružnica Zoran Rajković, dok je predsjednik Zajednice podružnica Tulio Demetlika istaknuo: (ton – Tulio Demetlika).

Kazao je on i kako građane Labinštine u posljednje vrijeme mnogi uvjeravaju kako je sve već odlučeno kad je izgradnja Plomina C na ugljen u pitanju, ali mi znamo da nije tako rekao je Demetlika i dodao: (ton – Tulio Demetlika 1). Nedjeljni referendum naša je prilika da iskažemo svoj stav. Ne treba nasjedati porukama kako je ovo samo savjetodavni referendum koji ne obvezuje, ovo je zapravo više od toga, ovo je poruka Vladi i HEP-u, kazala je predsjednica labinskog IDS-a Dolores Sorić: (ton – Dolores Sorić).

Građane je na referendum pozvao i predsjednik raške podružnice IDS-a Daniel Fonović kazavši: (ton – Daniel Fonović). Član predsjedništva kršanskog IDS-a Silvano Fable rekao je kako: (ton – Silvano Fable). Predsjednik podružnice IDS-a Svete Nedelje Patricij Načinović ustvrdio je: (ton – Patricij Načinović). Zoran Rajković na kraju je zaključio: (ton – Zoran Rajković). Građani će u nedjelju na referendumu glasati na mjestima gdje i inače glasuju i to od 7 do 19 sati.

 

Radio Labin

 

 

politika ids referendum te plomin te plomin 3 tep c silvano fable patricij načinović daniel fonović zoran rajković demetlika ugljen