Neispričane priče Eelkeja Kleijna!

Neispričane priče Eelkeja Kleijna!

19.8.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Već je neko vrijeme poznat radni naslov drugog albuma Eelkeja Kleijna ("Untold Stories"), a i javnost je upoznata kada i na kojoj etiketi bi novi album trebao vidjet svjetlost dana (studeni 2010., Manual Records), no nova je vijest da ovaj nizozemski DJ dolazi premijerno u Hrvatsku, 10. rujna na party Back2Rave u klubu 21 u Labinu. Iako vjerojatno taj nastup neće zahvatiti promotivnu turneju albuma "Untold Stories", na istoj Eelke najavljuje 60-minutni live show koji kreće od listopada, te tako otvara novu stranicu u svojoj karijeri. Više o samom albumu u narednim tjednima.
 
 

Eelke Klejin se u glazbenu industriju uključuje 2003. g. s pojavom singla “4.5 Billion Years”, koji među prvima prepoznaju John Digweed i Seb Fontaine. Tim izdanjem otvaraju mu se nova vrata, priznate etikete poput Lost Languagea i Plastik Parka pozivaju ga u svoje redove. Zatim slijede izdanja “8 Bit Era / Import Bride” za Baroque Records i pojavljivanje na kompilacijama Nicka Warrena (GU 30 - Paris) i Hernana Cattanea (Sequential 2 - Renaissance).

 

Nije ljubitelj recikliranja te kao prednost navodi lako dosađivanje glazbom koje ga tjera u istraživanju novih zvukova i ideja.

Osnovao je etiketu Outside the Box Music koja mu pruža potpunu slobodu glazbenog izražavanja i na čijem se katalogu mogu naći izdanja od tech-minimala, deepa do funky progressivea housea. Slušatelji Frisky i Proton radija mogu svakog mjeseca čuti 2-satni radijski show Outside the Box Music, koji reflektira Eelkejeve setove od warm upa do ''ruke-u-zrak'' trenutaka.

2007. g. ispunjava mu se san, i potpisuje ugovor s izdavačkom kućom Global Underground, na kojoj izbacuje debut album ''Naturally Artificial''. Takvu priliku od priznate etikete ne dobiva se svaki dan, a može se slobodno reći kako ju je Eelke Kleijn objeručke zgrabio.

Bilježi nastupe diljem cijelog kontinenta, a popisu zemalja gdje je nastupao pridružuje se Libanon, Jordan, SAD, Meksiko, Argentina, Brazil i dr.

2008. g. njegove DJ sposobnosti imaju priliku za vidjeti veliki festivali poput Dance Valleya, Extreme i Moonpark u Buenos Airesu uz bok velikana kao što su Sasha, Satoshi Tomiie, Sander Kleinenberg i Hernan Cattaneo.

Od ovog se 25-godišnjaka očekuje još puno, u međuvremenu nastavlja sa svojim studijskim radom, raznolika izdanja su u pripremi za 2009-u i 2010-u godinu.
 
 
 
 
 
Back2Rave2 w/ EELKE KLEIJN @ Club 21, KuC Lamparna, TRANSART Festival, Labin 10.09.2010. 
 

Back2Rave Back2Rave2 KuC Lamparna Club 21 10. rujan Untold Stories album Eelke Kleijn biografija Jacbri.com