NEDEŠĆINA: Mario Blečić izašao iz Istarskih demokrata

NEDEŠĆINA: Mario Blečić izašao iz Istarskih demokrata

2.8.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Na početku sjednice Općinskog vijeća Svete Nedelje Mario Blečić, vijećnik Istarskih demokrata, izjavio je da postaje nezavisni vijećnik jer je izašao iz te stranke.

- Odluku sam donio prije šest, sedam mjeseci kada sam vidio da nema nikakve šanse da stranka oživi. Kuda ide taj godišnji novac za stranku ne znam, niti me novac zanima. Ta stranka više ne postoji, gotova je, čekao sam jednog čovjeka da je pokrene, ali ništa. Ne namjeravam biti dio nečega što ne postoji pa ću ubuduće djelovati kao nezavisni vijećnik u Općinskom vijeću Sveta Nedelja. Ne znam ni tko je danas predsjednik Istarskih demokrata, nemam se na koga osloniti. Završni račun je napravljen, predsjednika nema, skupštine nema. Ničega nema više od Istarskih demokrata, rekao je Blečić nekadašnji potpredsjednik IDS-a i na početku vrlo aktivan član te stranke koji je zatim s Damirom Kajinom, Brankom Ružićem i još nekolicinom istomišljenika osnovao ID koji su očito bez ispunjenih ambicija sišli s istarske političke scene.

- Stranka nije išla u likvidaciju. Općina će o ovoj promjeni, zbog financiranja političkih stranaka na svom području, javiti državnom uredu i zatražiti što učiniti u novonastaloj situaciji, poglavito ako stranka oživi jednog dana, rekao je načelnik Općine Sv. Nedjelja Gianvlado Klarić.

Vijećnici Općinskog vijeća Svete Nedelje jednoglasno su izglasali rebalans ovogodišnjeg proračuna koji je povećan za 1,8 milijun kuna pa sada iznosi 21,7 milijun kuna. Rebalansom su u proračunu predviđena sredstva za nove kapitalne objekte. Tako je za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta planirano 1,6 milijuna kuna, a za rekonstrukciju zgrade i ulaznog portala u ladanjskom dvorcu u Svetom Martinu 400 tisuća kuna.

Rebalansom su nova sredstva predviđena i za sportsku infrastrukturu pa je tako za izgradnju rasvjete na nogometnom igralištu u Nedešćini planirano 174 tisuće kuna i još 70 tisuća za sustav za automatsko navodnjavanje. Za izgradnju tribina na nogometnom igralištu u Snašićima u proračunu je planirano 86 tisuća kuna. Iz proračuna je brisana stavka rekonstrukcije nerazvrstanih cesta teška dva milijuna kuna.

mario blečić istarski demokrati politika stranka demagogija općine sveta nedelja