Natječaj za 4. Legendfest

Natječaj za 4. Legendfest

23.4.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

PIĆAN - Četvrti »Legendfest« - festival legendi, mitova i priča Istre - održat će se od 31. srpnja do 3. kolovoza u istarskim gradićima Pićan i Kringa. Tema ovogodišnjeg festivala su vile. Festival je zamišljen kao multimedijalni i interaktivni spoj prostora, vremena i stila. Za trajanja festivala svaki prostor, prazna kuća, livada ili trg ispunjeni su malim sadržajima - pjesnicima koji recitiraju, pripovjedačima, malim narodnim skečevima i predstavama. Novost je što se ove godine po prvi put uključuje i mjesto Kringa, poznato po istarskom vampiru Juri Grandu.

Projekti za festival mogu se prijaviti najkasnije do 1. svibnja na adresu: Kulturni centar Kalvarija, Kalvarija 8, 51000 Rijeka (za 4. Legendfest). Prijaviti se može i na e-mail ri.teatar@ri.htnet.hr. Na festival se može prijaviti više projekata, a organizirat će ga zagrebačka udruga »Val kulture«, uz potporu Istarske županije, Općine Pićan, Hrvatske turističke zajednice i drugih pokrovitelja i sponzora.

K. C.

LegendFest Pićan Ivor Zidarić Davor Dundara mitovi legende Istra manifestacija narodne priče jure grando kalvarija kultura