Nastupaju li Stefanovski i Tadić u Labinu?

Nastupaju li Stefanovski i Tadić u Labinu?

18.7.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Dogovori s gitaristom Miroslavom Tadićem oko intervjua vezanog uz njegov novi album »Imam pjesmu za tebe« odvela nas je u posve neočekivanom smjeru. S obzirom da smo od organizatora labinskog United Festivala Patrika Čekade dobili informaciju, i najavljivali u našem listu, da se iduću srijedu, 23. srpnja, u Labinu održava koncert gitarističkog dvojca Miroslava Tadića i Vlatka Stefanovskog, predložili smo Tadiću da u Labinu ujedno i obavimo razgovor. Međutim, Tadić nam je putem maila odgovorio da niti oni, niti njihov menadžer Darko Hlupić nisu dogovorili taj koncert. Tako smo jučer stupili u kontakt s organizatorom ne bi li saznali je li možda došlo do kakvih promjena, a o čemu nas nitko iz organizacijskog tima United Festivala nije obavijestio.


- Bilo je nesporazuma s menadžerom Darkom Hlupićem, ali sve se rješava, koncerta će biti. Mi smo to dogovorili još u trećem mjesecu, tvrdi organizator United Festivala Patrik Čekada.
U nakani da rasvijetlimo kontradiktorne informacije stupili smo u kontakt i s menadžerom Hlupićem.


- Kao menadžer odgovorno tvrdim da Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić neće održati koncert u Labinu. Patrik već četiri mjeseca ima odbijenicu mailom za taj koncert. Naime, Tadić će u vrijeme kada se najavljuje koncert biti u Vodicama, a Stefanovski na Ohridu. Ove godine njih dvoje niti ne rade turneju, održat ćemo jedan koncert zatvorenog tipa u Dubrovniku, a Vlatko Stefanovski trio i Jan Akkerman 6. kolovoza nastupaju na pulskom Kaštelu. Cijela ova priča oko nastupa u Labinu je neozbiljna. Nazvao sam Eventim i stopirao prodaju ulaznica, veli Darko Hlupić.


Ponovno smo nazvali Patrika Čekadu koji nam je rekao da danas putuje u Zagreb kako bi se našao s Hlupićem te dodaje da garantira kako će se koncert održati. U nadi da ćemo razjasniti ovu priču, još jednom smo nazvali i menadžera Hlupića.
- Nemam potrebu nikome ništa dokazivati, valjda kao menadžer znam gdje sviramo. Meni je žao, ali koncerta neće biti. Možda dođemo iduće ljeto, zaključuje Hlupić.


Naime, na službenim stranicama Vlatka Stefanovskog piše da ovaj gitarski virtuoz 23. srpnja nastupa na Ohrid Summer Festivalu, zajedno s triom Theodosiija Spassova i Sophia Filharmonic Orchestrom.
United Festival nastao je spajanjem Istra Rock Festivala i Summer Festivala te dijela Labin Art Republike. Održava se od 18. do 28. srpnja na Dubrovi, a po principu »za svakog ponešto« donosi fuziju rock, alternativne i elektroničke glazbe. Najavljuje se i gostovanje pijanističke zvijezde Maksima Mrvice, iako na njegovim službenim internetskim stranicama nije navedeno da nastupa na United Festivalu. No gostovanje Maksima Mrvice nitko nije demantirao.

M. ČETKOVIĆ

Vlatko Stefanovski koncert UTD Festival kod špine Patrik Čekada United Festival Labin Art Republika