Nastavlja se suđenje mještanima Pićna zbog organiziranja prosvjeda protiv Rockwoola

Nastavlja se suđenje mještanima Pićna zbog organiziranja prosvjeda  protiv Rockwoola

16.5.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Dana 19.05.2010. godine, s početkom u 11:30 sati, na Prekršajnom sudu u Pazinu Stalnoj službi u Labinu, pod predsjedanjem sutkinje Lorene Frančula Marinović, nastavlja se suđenje petorici naših sumještana (Adriano Šumberac, Otavio Marčac, Vlado Krpan, Admir Kešetović i Mladen Rovis) koji su tijekom ovog tjedna primili poziv za glavnu raspravu radi ispitivanja u prekršajnom postupku.

Riječ je prekršajnom postupku koji je započeo dana 18.02.2010. godine temeljem optužnog prijedloga od strane MUP-a PP Labin, koji jednog od optuženih tereti za organizaciju javnog prosvjeda zbog negodovanja radom tvornice kamene vune Rockwool Adriatic d.o.o., koji nije unaprijed prijavljen, a ostalu četvoricu zbog remećenja javnog reda i mira na način da su stvarali buku ručnom sirenom za uzbunjivanje, 8. listopada prošle godine.

 

Dokazni materijal u optužnom prijedlogu je dopis sačinjen od strane glasnogovornice Rockwool Adriatic-a d.o.o., gospođe Anđelke Toto - Ormuž, te dvije osobe koje su direktno ili indirektno vezane uz tvornicu Rockwool (Josip Flegar i Munevera Deliomerović), koje su te večeri policijskoj postaji Labin prijavile narušavanje javnog reda i mira.

 

Do sada su održana dva ročišta na kojima je saslušano dvoje svjedoka, Davor Đurašin, policijski djelatnik PP Labin i Josip Flegar otac djelatnice Rockwool-a koji je dana 08.10.2009. godine prijavio narušavanje javnog reda i mira u mjestu Potpićan.

Na idućem ročištu kao svjedoci trebali bi biti saslušani Anđelka Toto Ormuž, glasnogovornica Rockwool-a i autorica dopisa koji je dokazni materijal u optužnom prijedlogu, Loris Kozlevac, bivši načelnik PU Istarske, Munevera Deliomerović, te ostali svjedoci obrane.

 

Pozivamo sve predstavnike medija kao i predstavnike nevladinih udruga koji se bave zaštitom ljudskih prava da prisustvuju suđenju i javnost upoznaju s očitim kršenjem Ustavnih prava građana RH.

 

Aktivisti udruge «Naša zemlja»

Foto: Udruga naša zemlja

 

prekršajni postupak Admir Kešetović Vlado Krpan Otavio Marčac Adriano Šumberac prosvjed prekršanji sud Mladen Rovis rockwool