Nastavak rekordnih rezultata turističke sezone

Nastavak rekordnih rezultata turističke sezone

19.12.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nakon objavljenih rezultata za prvih sedam mjeseci ove godine, stigli su i rezultati za proteklih jedanaest mjeseci što se tiče rezultata turističke sezone.

Ovogodišnji rezultati dokazuju kako destinacija Labin Rabac raste u svakom pogledu. Naime, prema podacima sustava eVisitor, Labin je s porastom od 8,24% u broju noćenja četvrti u Hrvatskoj i prvi u Istri odmah nakon Vira s 24,2 posto rasta, Splita (15,4 posto) te Zagreba (9,95 posto). U proteklih jedanaest mjeseci ove turistički uspješne 2018. godine destinacija Labin – Rabac zabilježila je i porast broja dolazaka u visini od 14,69% u odnosu na prošlu godinu.

Podaci su to koji nikako ne iznenađuju već su rezultat rada i suradnje svih uključenih strana.

„Ovakvi podaci vesele, ne samo zbog brojki koje ukazuju na dobar rad već i zbog toga što je prepoznat sav trud i brojna ulaganja na ovom području. Zanimljiv je podatak kako se ne tako davne 1988. godine na području bivše Općine Labin govorilo o neponovljivoj turističkoj sezoni koja je dosegla brojku od 1,2 milijuna noćenja. Danas, na tom istom području razgovaramo o brojci oko 2 milijuna noćenja te nastavljamo rasti. Taj rast rezultat je dugogodišnjeg truda i ulaganja u svim segmentima, a nastavlja se i dalje. Brojka od 9 milijuna kn ulaganja u prometnu infrastrukturu našeg Rapca za sljedeću godinu najjasniji je pokazatelj istoga. Moram reći i kako je zanimljivo da se smještajni kapaciteti na području Grada svakodnevno povećavaju. Vjerujem kako će i sljedeća, 2019. biti još jedna uspješna godina za sve nas“ – izjavio je gradonačelnik Valter Glavičić

turizam tz grada labina statistika