Naše besedice na Festivalu dječje knjige Monte Librić

Naše besedice na Festivalu dječje knjige Monte Librić

20.4.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

Grad Labin, izdavač slikovnice „Naše besedice“ sudjeluje na ovogodišnjem Festivalu dječje knjige Monte Librić, koji se od 20. do 26. travnja održava u pulskoj Zajednici Talijana, u Circolu, od 8 do 20 sati.

 

Naše besedice biti će predstavljene u petak, 24. travnja 2014. u 16,00 sati. Slikovnica – rječnik "Naše besedice" tiskana je krajem 2014. godine  u 700 primjeraka. Izdavač je Grad Labin, a urednica Neda Milenkovski.. Koordinatorica projekta je Loredana Ružić Modrušan, a suradnice na projekta su: Zlata Jurcan Vukelić, Zdenka Načinović, Palmira Golja i Oriana Sellan.

 

Slikovnica-rječnik “Naše besedice”  izdavački je  projekt  zaštite nematerijalne kulturne baštine labinjonske cakavicve, a  je rezultat kreativnog istraživačkog rada djece labinskih vrtića. Njezina vrijednost i ljepota je u originalnosti, inventivnosti i dječjim radovima.

 

Na promociji će uz Loredanu Ružić Modrušan, kordinatoricu projekta i urednicu Nedu Milenkovski sudjelovati  mališani Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ i „Glorie“.

 

Monte Librić danas slovi kao jedinstvena, kulturna i edukativna manifestacija koja promiče knjigu i književno stvaralaštvo te potiče, ostvaruje i pokazuje produkciju namijenjenu djeci

 

Velik broj događanja, znani i manje znani gosti i autori te dječje knjige uz popuste, više su nego dovoljan razlog za dolazak u Pulu i posjet sajmu

 

Program možete pogledati na OVDJE.

 

 

monte librić naše besedice cakavica Zlata Jurcan Vukelić Zdenka Načinović Palmira Golja Oriana Sellan