''Naša vlast ne mari za nas, naša vlast ne zaslužuje naš glas!''

''Naša vlast ne mari za nas, naša vlast ne zaslužuje naš glas!''

17.3.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Ovih dana nakon dugo promišljanja pićansko poglavarstvo u kojem sjede časni Pićanci i Pićanke konačno je donijelo odluku kako je predstavnicima građanske inicijative u srijedu 18.03.2009. s početkom u 11 sati zabranjen pristup na radni sastanak s predstavnicima mjeriteljskog laboratorija koji je eventualno trebao riješiti neke od brojnih misterija koji su vezani uz našeg «dobrog susjeda» iz pićanskog Luga. Nije da smo polagali pretjerane nade u Pićanske političare jer oni su ipak samo političari od kojih su oni koji sjede na najodgovornijim položajima Ninetovi ljudi, a ostali su kako sami kažu u sukobu interesa vezano uz vlastita radna mjesta barem dok se ne raspišu izbori i dok isti ponosno ne istaknu svoju kandidaturu na njima.

 

Ne možemo, a da se ne priupitamo zbog čega je građanima zabranjeno sudjelovanje kada se zna da će na istom prisustvovati sve sami stručnjaci, načelnici općina Pićan, Kršan, Sveta Nedjelja, njihovi predsjednici općinskih vijeća kao i «stručni» članovi županijskog povjerenstva za praćenje utjecaja rada tvornice kamene vune Rockwool Adriatic d.o.o. na ljudsko zdravlje. Tolika tajnovitost oko istog sastanka nas obične građane navodi na zaključak kako je ovdje riječ o nastavku već ustaljene politike djelovanja u kojem šačica ljudi bez suglasnosti većine (građana) bez ikakvog osjećaja odgovornosti prema tim istim ljudima iza zatvorenih vrata kuju njihovu sudbinu. Uskoro ćemo saznati kakve su igre i igrice sada bile u toku razmatranja istih.

Jedno je sigurno kod naših političara još uvijek nije sazrjela svijest o odgovornosti prema samima sebi kao ni prema ljudima koji su ih doveli na vlast. Nama običnim građanima prepuštena je tek mogućnost da se u isto vrijeme dok pametni mudruju iza zatvorenih vrata obratimo širokom auditoriju i da cjelokupnoj hrvatskoj javnosti preko etera Hrvatskog radija 1. program prenesemo poruku kako «naša vlast ne mari za nas, naša vlast ne zaslužuje naš glas!»

 

 

Aktivisti udruge «Naša zemlja»

kršan naša zemlja ekologija udruga rockwool politika sjednica poglavarstvo