Naša «midi» kravata

Naša «midi» kravata

19.10.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Jučer, 18. listopada na Svjetski dan kravate u OŠ  I.G. Kovačić Čepić održana je svečanost Kravate na kojoj su sudjelovali svi učenici i učitelji Škole i posebno nam dragi gosti, veleposlanik Rumunjske, gospodin Cosmin Dinescu, njegov zamjenik gospodin Florian Antohi i prevoditeljica Oana Bakanu te predstavnici Općine Kršan.

 

            Svi učenici i svi djelatnici došli su u školu s kravatama oko vrata.  Niz zid škole spuštala se preko praga, sve do ceste, naša duga, petnaestometarska, kako smo je mi nazvali, «midi» kravata, jer je ona oko Arene bila veća, «mega» kravata. Na našoj kravati dominiraju ovčice i bezbroj niti, motivi ovogodišnjeg školskog projekta «Naše niti».

Svoju smo kravatu izradili s ljubavlju,  ponosom, zajedno, svi učenici.

            Za spomen na ovaj susret gospodinu veleposlaniku poklonili smo, a što drugo nego kravatu, koju je on, istog trena stavio oko vrata. Dizajnirala ju je naša bivša učenica, Nikolina Ljubičić,  ispisujući riječ Istra glagoljicom.

            Istra, koju svi nosimo u srcu, jer je naša, a nadamo se da će i veleposlanik otvoriti svoje srce u  koje će ući, ako već nije, dio nas i našega kraja..

            Naša mlada novinarka, učenica Petra Honović, zamolila je veleposlanika za kratak razgovor. O čemu su razgovarali, čut ćete u  radijskoj emisiji «I mi bismo bili na radiju», nadamo se vrlo skoro.

 

                                  Tekst pripremile: Davorka Vadanjel i Nada Švraka

Dan kravata škola Cepic cepic oš ivan goran kovacic