Narcisa Adalgisa Škopac na izlagačkoj turneji po Hrvatskoj

Narcisa Adalgisa Škopac na izlagačkoj turneji po Hrvatskoj

4.9.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

LABIN - Svestrana labinska umjetnica Narcisa Adalgisa Škopac uspješno se tijekom ljetnih mjeseci predstavila likovnoj publici širom Hrvatske, počevši od Zagorja, potom u više dalmatinskih mjesta te naposljetku na Kvarneru.

 

Prvo odredište umjetnice bila je Krapina, gdje je u Gradskoj galeriji krajem lipnja otvorena retrospektivna izložba čak šezdeset i sedam njenih radova. Svoje mjesto među izlošcima pronašli su i najnoviji autoportreti, koji su prezentirani zajedno s prvima nastalim prije sedamnaest godina. U sklopu trinaestog Art ljeta u organizaciji splitske galerije Brešan, prepoznatljivi Adalgisini kolaži izloženi su u srpnju u Tribunju, u prostorijama kulturne udruge, nakon čega ih je sa zanimanjem razgledala i publika u Jelsi te krajem protekloga mjeseca u omiškome gradskom muzeju.

Riječ je o djelima koja su od prvih izlaganja redom osvajala i publiku i kritiku, a brojni komentari oduševljenja tehnikom kolaža i izvrsnom izvedbom potvrda su kvalitete stvaralaštva ove priznate umjetnice. Kraj sezone označila je izložba koja je još u tijeku, u galeriji Kula u Velom Lošinju. U prostoru nekadašnje fortifikacije postavljeni su razigrani pejzaži u tehnici ulja, uz ciklus autoportreta prezentiran u Krapini.

S. Z.

Narcisa Adalgisa Škopac izložba kultura crteži slike