Nakon više od šest godina osudeni za krađu novčanika u Raši

Nakon više od šest godina osudeni za krađu novčanika u Raši

10.12.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nakon sedam godina od počinjenja kaznenog djela na Općinskom sudu u Puli nepravomoćnom presudom suca Pavla Peršića za krađu novčanika trgovkinji u marketu u Raši krivima su proglašeni Viktor Trinajstić (30), Muren Ljatifi (38), Renato Ljatifi (31) i Sabahudin Dibrani (36) iz Rijeke. Oni su 31. siječnja navečer ušli u market u vlasništvu tvrtke Jedinstvo iz Labina te ukrali prodavačici novčanik i mobitel i to tako što su Trinajstić i Muren Ljatif zaokupili prodavačicu kupujući sendviče dok je Renato Ljatifi s pulta uzimao njezin novčanik.

Sabahudin je pak pazio da prodavačica ne vidi Renata koji joj je uzeo novčanik s 1.100 kuna, osobnim ispravama, bankovnim karticama, raznim fotografijama i mobitelom marke Nokia vrijedan 1.400 kuna. Nakon krađe napustili su market, a potom među sobom podijelili ukradeni novac.

Viktor Trinajstić kažnjen je za tu krađu uvjetnom osudom na šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine, Muren Ljatifi osuđen je na deset mjeseci bezuvjetnog zatvora, Renato Ljatifi na osam mjeseci bezuvjetnog zatvora a Sabahudin uvjetno na osam mjeseci s rokom provjeravanja od tri godine. Četvorka je ranije već bila osuđivana za kaznena djela. M. Ko.

 

 

krađa novčanik market raša osuda