Najava Tematske sjednice Gradskog i općinskih vijeća te savjetodavnog referenduma o izgradnji TE PLOMIN C 500 na ugljen za 29. 03. 2015.

Najava Tematske sjednice Gradskog i općinskih vijeća te savjetodavnog referenduma o izgradnji TE PLOMIN C 500 na ugljen za 29. 03. 2015.

13.2.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Politika

Gradonačelnik Labina, Tulio Demetlika,  načelnica Raše, Glorija Paliska Boletrstein, predsjednik Općinskog Vijeća  Kršana, Zdravko Vidak, načelnik Općine Sveta Nedjelja, Gianvlado Klarić i zamjenik načelnika Općine Pićan, Neven Vretenar, na danas održanoj konferenciji za medije, najavili su održavanje tematskih sjednica Gradskog odnosno općinskih vijeća na temu izgradnje TE PLOMIN C 500 na ugljen, odnosno raspisivanju savjetodavnog referenduma građana Labinšćine na kojem će izjašnjavati žele li da se u Plominu gradi TE Plomin C 500 na ugljen.

 

Tematske sjednice gradskog/općinskih vijeća održati će se istovremeno i to u ponedjeljak, 23. Veljače s početkom u 17,00 sati. Izglasa li gradsko vijeće odnosno općinska vijeća takvu odluku savjetodavni referendum održao bi se u nedjelju, 29. ožujka 2015. godine, rekao je gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika okupljenim novinarima.

 

 

Naime, gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika zajedno sa načelnicima općine Raša, Glorijom Paliska Bolterstein, općine Kršan Valdijem Runko, općine Pićan Ivanom Frankovićem i općine Sveta Nedelja Gianvladom Klarićem na koordinaciji zauzeli su zajednički i jedinstven da se građanima Labinštine mora omogućiti demokratsko izjašnjavanje stava o TE Plomin C i podržali raspisivanje Savjetodavnog referenduma. Gradonačelnik je podsjetio da je Skupština Istarske županije na tematskoj sjednici u listopadu 2012. donijela zaključak kojim poziva Vladu RH da u Istri raspiše referendum o ovome projektu međutim on nije prihvaćen. Budući da je ovaj investicijski projekt od velikog interesa i smatra se prioritetom za državu u javnom sektoru iz područja energetike, vrlo je važno da se na takvim važnim projektima omogući demokratsko izjašnjavanje stava građana Labinštine.

 

Da bi savjetodavni  referendum bio važeći na njega mora izaći više od polovice stanovništva Labinštine s oko 25 tisuća birača. Trošak referenduma procjenjuje se na oko 50 tisuća kuna za Grad Labin i 30 tisuća kuna za  općine.

 

 

Na temelju članka 34. Statuta Grada Labina („Službene novine Grada Labina“, broj 9/09. i 9/10. – lektoriran tekst, 8/13.), sazvana je Tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Labina  koja će se održati u ponedjeljak, 23. veljače 2015. godine u 17,00 sati u prostorijama Velike vijećnice Grada Labina, Titov trg 11.

Dnevni red:

1. Izgradnja TE PLOMIN C 500 na ugljen.

 

 

POZIV za Tematsku sjednicu - Izgradnja TE PLOMIN C 500 na ugljen.pdf142.41 KB
IZGRADNJA TE PLOMIN C 500 NA UGLJEN.pdf463.42 KB
DOPIS Gradonačelnika predsjedniku Gradskog vijeća.pdf134.44 KB

 

 

te plomin te plomin 3 referendum tep c ugljen