[NAJAVA] Ove subote ONLINE koncert labinske nezavisne glazbene scene

[NAJAVA] Ove subote ONLINE koncert labinske nezavisne glazbene scene

12.3.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Prije oko deset godina, svjetlo dana je ugledala prva kompilacija labinske nezavisne glazbene scene "20 let". Ove subote, 13. ožujka, kao dio obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike, na istom mjestu na kojem se održao i prvi promotivni koncert labinskih alternativaca i rockera - u kultnom DKC "Lamparna", zasvirat će devet bendova i izvođača, od kojih su se neki ponovno okupili i uvježbali baš za ovu prigodu.

U spomen na rudare koji su se još davne 1921. pobunili protiv talijanske uprave što se kasnije pokazalo kao globalno prvi organizirani antifašistički pokret, njihovi potomci održati će svoje koncerte njima u čast. Uz same nastupe bendova vratiti ćemo se u povijest kroz priče i intervjue sa izvođačima, a moći ćemo vidjeti i glazbene spotove te posebne video kadrove Labina, koji je povodom velikog jubileja „odjeven“ u svoje slavljeničko svjetleće ruho.

Ovaj koncert realiziran je uz potporu Grada Labina i u organizaciji labinske Udruge IKS, a zbog poštivanja svih epidemioloških mjera i preporuka održava se bez publike, te se može pratiti isključivo „on line“ preko interneta, ali i putem radijskog etera Radio Labina. Po prvi puta, Labin dobiva svoj live streaming koncert alternative glazbe, a cijeli će event biti snimljen i naknadno dostupan za gledanje na brojnim web servisima.

Program počinje u 19 sati projekcijom video spotova, a prvi od devet bendova koji u live prijenosu sviraju povodom 100. obljetnice Labinske republike nastupiti će već u 19:30 sati. Do kraja večeri, svoje nastupe će održati:

19:30 LOELL DUINN – world music

20:00 PREDRAG LJUNA i bend – rock

20:35 SDP TRIO – punk/rock

21:05 THE DREKS – punk/rock

21:40 PROTEST MOZGA – HC/punk

22:15 PLES – modern rock

22:45 VER BALLEM feat. NEX – hip-hop

22:55 STORM – trash metal

23:25 HOLIVUD RIBE – metal/rock

 

Ponosni na svoju ostavštinu organizatori vas pozivaju da Im se pridružite na ovom koncertu putem svojih malih i velikih ekrana i da zajedno obilježite ovu veliku obljetnicu ali i čitavu prošlost grada Labina kojeg bez rudara i rudnika ne bi možda ni bilo. Također, ove subote od 19 sati moguće je pogledati i audiovizualni show na spomeniku Rudaru borcu kao i 3D mapping na Trgu labinskih rudara u vremenu od 19:21 do 20:21.

Za kraj - rudarski „SRETNO!“

LINK ZA LIVE STREAMING