Nadstandard na Labinštini: Novih pola milijuna kuna za DODATNI TIM HITNE POMOĆI

Nadstandard na Labinštini: Novih pola milijuna kuna za DODATNI TIM HITNE POMOĆI

8.2.2021. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Sporazum o sufinanciranju nadstandarda Hitne medicinske pomoći na području Labinštine potpisali su labinski gradonačelnik Valter Glavičić i načelnici općina Labinštine. Radi se o sufinanciranju dvanaestosatnog rada tima T2, što se pri Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Istarske županije osigurava već nekoliko godina, a sporazum je vrijedan 499 tisuća kuna.

- Labin i Labinština trebaju biti uzor drugima oko odnosa spram Hitne medicinske pomoći. Mi se to trudimo vratiti radom i zalaganjem kako bi naši građani bili zadovoljni. Mogu najaviti da ćemo iduće godine obnoviti vozni park za Labin, odnosno nabaviti vozilo koje zadovoljava sve najviše standarde vrijedno oko 1,2 milijuna kuna, rekla je Gordana Antić, ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije. Tom je prigodom dodijelila zahvalnice za donaciju novih zimskih jakni za djelatnike labinskog HMP-a.

Podsjetimo, prošle su godine Grad i općine Labinštine, osim dodatnog T2 tima kroz cijelu godinu, po prvi puta zajedničkim sufinanciranjem osigurali još jedan dodatan tim T2 tijekom ljetnih mjeseci. Ova praksa planira se nastaviti i ove godine.

- Za nadstandard i sufinanciranje rada Hitne Labinština će i dalje osiguravati 1,2 milijuna kuna godišnje, a ukoliko nam se dodijeli potreban tim T1 (od nadležnog ministarstva, o.p.), ova bi sredstva mogli iskoristiti za dodatna poboljšanja uvjeta rada liječnika i medicinskih sestara, zaključio je gradonačelnik Glavičić.

hitna medicinska pomoć labin labinština sufinanciranje t2