Načelnica Općine Raša predložila tematsku sjednicu Vijeća o TE Plomin C i raspisivanje referenduma

Načelnica Općine Raša predložila tematsku sjednicu Vijeća o TE Plomin C i raspisivanje referenduma

18.2.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Načelnica Općine Raša Glorija Paliska Bolterstein uputila je u  četvrtak, 12. veljače, predsjedniku Općinskog vijeća Raše Željku Zahtili prijedlog za sazivanje tematske sjednice Općinskog vijeća o izgradnji TE Plomin C na ugljen. 

Načelnica Općinskom vijeću predlaže da raspiše lokalni referendum na kojem će građani Općine Raša odgovoriti na pitanje: "Jeste li za izgradnju TE Plomin C 500 na ugljen?".

Dopis načelnice i materijal za sjednicu nalazi se u prilogu ove obavijesti.

Čelnici jedinica lokalnih samouprava na Labinštini - Grada Labina, te općina Raša, Kršan, Sv. Nedelja i Pićan - na kooridnaciji održanoj 30. siječnja u Labinu, zauzeli su zajednički stav da se građanima  mora omogućiti demokratsko izjašnjavanje stava o TE Plomin C, podržavši raspisivanje savjetodavnog referenduma. 

Prije raspisivanja referenduma potrebno je održati tematske sjednice gradskog i općinskih vijeća te donijeti odgovarajuće odluke. Podsjetimo, Skupština Istarske županije na tematskoj sjednici u listopadu 2012. donijela je zaključak kojim poziva Vladu RH da u Istri raspiše referendum o ovome projektu, međutim on nije prihvaćen.
 
 

općina raša te plomin te plomin 3 tep c tematska sjednica referendum savjetodavni referendum