Načelnica Općine Raša Glorija Paliska (IDS) optužuje direktora labinskog Vodovoda Dina Škopca (IDS) da zavlačenjima oko projektne dokumentacije izravno ugrožava zdravlje stanovnika

Načelnica Općine Raša Glorija Paliska (IDS) optužuje direktora labinskog Vodovoda Dina Škopca (IDS) da zavlačenjima oko projektne dokumentacije izravno ugrožava zdravlje stanovnika

12.3.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Nakon medijskih napisa na temu odvodnje u Općini Raša i tom prilikom danih izjava direktora TD Vodovod Labin, Općinska načelnica Općine Raša objavila je priopćenje za javnost, koje donosimo u nastavku.

"Vodovod Labin nije, kako to tvrdi direktor, Općini Raša predao kompletnu projektnu dokumentaciju sustava javne odvodnje i pročistača naselja Raša, na način kako je to odlučila Skupština društva. Nije to učinio ni na ponovljeni zahtjev Općine Raša. To znači da direktor Vodovoda svjesno ne poštuje odluku Skupštine društva i nanosi veliku direktnu štetu Općini Raša. 


Ovakvim zavlačenjima izravno se ugrožava zdravlje stanovnika ne samo Raše, nego Labinštine, koji se pitkom vodom snabdijevaju s izvorišta u Raškoj dolini. Izvori Fonte Gaj i Kokoti još uvijek nisu zaštićeni od djelovanja otpadnih voda. Ovo je prilika zaštiti okoliš, izvore i zdravlje ljudi.


Zašto se bojkotira Općina Raša? Čega se boje? Raški projekt je pred dobivanjem građevinske dozvole, pa zašto se onda propušta prilika prijaviti se na natječaje za bespovratna sredstva fondova koji su najavljeni za kraj travnja? Zašto ako bi se time počeo rješavati problem otvorenog kanala i javne odvodnje?  


Općina je svoj samostalni projekt odvodnje naselja Raša započela davno prije nego se počelo razgovarati o zajedničkom projektu. U dokumentaciju je uložila 220 tisuća kuna. Vodovod ne želi predati zahtjev za građevinsku dozvolu za projekt koji ima valjanu lokacijsku dozvolu, pa to mora učiniti Općina Raša.Svoj projekt želimo dovesti do kraja!"
Općinska načelnica


mr.sc. Glorija Paliska, dipl.ing.stroj.
Povezane vijesti:glorija paliska općinsko vijeće općina raša raša vodovod dino škopac vodovod labin