Na umaškom mini-maratonu, Stanić prvi, a Labinjan Radojković drugi na najdužoj dionici

Na umaškom mini-maratonu, Stanić prvi, a Labinjan Radojković  drugi na najdužoj dionici

12.5.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Manje od očekivanog broja sudionika pojavilo se na startu 19. međunarodnog umaškog mini-maratona, u prvom redu onih najmlađih - samo osmero osnovaca te 156 odraslih. U čemu je tajna tako malog broja najmlađih sudionika utrke, na to pitanje nismo uspjeli doći do pravi odgovor. Nameće se i pitanje početka utrke (10 sati), koji po mnogim sudionicima nije najpovoljnije rješenje, no o svemu tome morat će poraditi organizacijski odbor.
Na startu glavne utrke pojavilo se 156 sudionika za tri dionice, od pet, deset i 21,1 km.
Prvi od onih koji su trčali 5 km na cilju se poslije 18.31 minutu pojavio Petko Drakulić iz Stare Sušice. Drugi je bio Darko Kunc, a treći Bojan Vergles (oba Slovenija). U ženskoj konkurenciji pobjednica je Erika Kunc u vremenu 24.35, ispred Ane Barić s minutom zaostatka i treće Lare Režonje koja je bila tri minute sporija.
Član pulske »Istre« Ivan Stanić prvi je istrčao stazu od 10 km (35.46), ispred Mirana Kausa i Sebastijana Diklića, koji su za pola, odnosno dvije minute imali slabije vrijeme. Pobjednica kod žena bila je Dijana Kesonja (45.34), ispred Katarine Tomšić i Špele Žule, čime su se i u ovoj konkurenciji iskazale slovenske predstavnice.


Takvo što je u trolistu najuspješnijih sudionica u utrci na 21,1 km »narušila« Osječanka s istarskim korijenima Sandra Flegar koja je bila druga (1:40.27) iza Anite Kos (1:36.12), a ispred Tine Mavrič (1:43.25), slovenskih trkačica. Najdužu dionicu najbrže je svladao Damjan Slapnik (1:12:57) i tako postao slavodobitnik 19. mini-maratona. Drugoplasirani je Robert Radojković (AK Maximus, Labin) s vremenom 1:15.18, a treći je Robert Šmalc koji je potvrdio dominaciju trkača iz Slovenije.


- Zadovoljstvo mi je trčati u Istri, na ovako zanimljivim stazama, uz more i kroz prirodu. Toplo je, ali podnošljivo. Možda bi start mogao biti ranije ili pak u popodnevnim satima. Zadovoljna sam rezultatom – rekla je Sandra Flegar.


Među osnovcima koji su istrčali najkraću stazu (1,2 km), najuspješniji su bili Ivana Jukić, Mia Kert i Ana Pia Načinović kod djevojčica, te Nicholas Makovac, Rian Međedović i David Kert.

 

Foto: Start 19. umaškog mini-maratona 

Umag polu-maraton Ivan Stanić atletika trčanje pobjeda Robert Radojković