Na tematskoj sjednici Sveza sportova Grada Labina predložena strategija poboljšanja sportske infrastrukture u Gradu Labinu

Na tematskoj sjednici Sveza sportova Grada Labina predložena strategija poboljšanja sportske infrastrukture u Gradu Labinu

17.10.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Priopćenje sa Tematske sjednice Saveza sportova Grada Labina pod nazivom `Sportska infrastruktura u Gradu Labinu.

Na spomenutoj sjednici održanoj sinoć, prisutni su, osim skupštinara Saveza sportova, bili: predstavnik HOO‐a za lokalni sport g. Siniša Krajač, predsjednik i tajnik Saveza sportova Istarske županije g. Anton Peruško i g. Dario Koraca, pročelnica za obrazovanje i sport Istarske županije gđa. Patricia Smoljan, gradonačelnik Labina g. Tulio Demetlika, predsjednik Gradskog vijeća g. Valter Poropat, županijska vijećnica gđa Vesna Šćira Knapić, nekolicina gradskih vijećnika, gradski pročelnici i direktori gradskih poduzeća te brojni sportaši i ostali gosti.

Nakon prezentacije sportskih objekata u Istarskoj županiji raspravljalo se o mogućnostima i strategiji poboljšanja sportske infrastrukture u našem gradu. Iz prezentacije je bilo vidljivo da je Labin na samom začelju po spomenutim objektima, što je potvrdio i tajnik županijskog saveza g. Dario Koraca, gdje su također radili analizu stanja sportskih objekata u Istri, i došli do zaključka da su Labin, Vodnjan i Medulin na samom začelju u županiji, ali da je s obzirom na sportsku tradiciju, Labin grad koji je najviše zapostavljen.

Gradonačelnik Demetlika složio se s navedenim i između ostalog rekao da Grad Labin sigurno pod prioritetima ima sportske objekte, ali da je teško u današnja vremena zadovoljiti sve potrebe svih struktura jednog grada kao što je naš.

Emotivan govor imao je i zlatni olimpijac Valner Franković koji je također jako razočaran sa stanjem sportskih objekata u našem gradu i pozvao je sve odgovorne da napokon otvore oči i naprave nešto po tom pitanju. Nakon dugačke rasprave, Skupština je donijela slijedeći prijedlog Strategije poboljšanja sportske infrastrukture u Gradu

Labinu, koji će biti poslan svim odgovornim osobama u Gradu Labinu i Istarskoj županiji:

Prijedlog strategije poboljšanja sportske infrastrukture u Gradu Labinu

Kratkoročni ciljevi‐zadaci (u slijedeće 1‐2 godine):

Sanacija unutrašnjeg dijela postojeće sportske dvorane i natkrivanje vanjskog igrališta

Izgradnja pomoćnog nogometnog igrališta sa umjetnom travom

Osiguranje daljnjeg korištenja boćarske dvorane, nogometnog igrališta i teniskih terena u Rapcu

Postavljanje rasvjete na dva teniska terena koje koristi teniski klub

Spajanje vode i kanalizacije na kućicu za atletičare

Sanacija prostorija jedriličarskog kluba

 

Srednjoročni ciljevi‐zadaci (u slijedećih 2‐4 godine):

Natkrivanje boćarskog igrališta u Labinu

Izgradnja mini pitcha (pola nog. igrališta) kod OŠ Matije Vlačića sa umj. travom

Obnova atletske staze na gradskom stadionu

Sanacija parketa u osnovnoškolskim dvoranama i grijanja u OŠ „Ivo Lola Ribar"

Sportski centar „Kršin" - provedba natječaja za arhitektonski projekt

Iznalaženje načina da Grad Labin ponovno postane vlasnik boćarske dvorane, nogometnog igrališta i dva teniska terena u Rapcu.

 

Dugoročni ciljevi‐zadaci ( u slijedećih 4‐7 godina):

Izgradnja Sportskog centra „Kršin"

 

Osim spomenutog prijedloga, donesena je odluka da Izvršni odbor Saveza sportova formira komisiju gdje će biti predstavnici sportskih klubova, Grada Labina i Saveza sportova, koja će se brinuti o provođenju spomenutih ciljeva. Sjednica je trajala gotovo 2 i pol sata i završena je u 20:40.

 

Savez Sportova Grada Labina, PR

 

 

 

 

sportska infrastruktura sport siniša verbanac