Na svečanoj sjednici Skupštine Crvenog križa Labin uručena priznanja najaktivnijim volonterima u 2023. godini

Na svečanoj sjednici Skupštine Crvenog križa Labin uručena priznanja najaktivnijim volonterima u 2023. godini

16.5.2024. // Crveni križ Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Već treću godinu u Tjednu Crvenoga križa svečanom sjednicom Skupštine GDCK Labin slavimo volonterstvo i zahvaljujemo najaktivnijim volonterima u prethodnoj godini.

Tako je bilo i jučer. U Gradskoj knjižnici Labin društvu volontera i uzvanika najprije se zahvalio naš predsjednik Moreno Milevoj, koji je u svom govoru podsjetio na značaj volontera za Crveni križ kao najveće međunarodne humanitarne organizacije. Pročelnik UO za društvene djelatnosti Borjan Batagelj, i sam s višegodišnjim volonterskim iskustvom, također je naglasio važnost civilnoga društva kao dijela društva koji najviše pridonosi njegovom razvoju, upravo kad sustav nije u mogućnosti.

Kroz najživlje aktivnosti s aspekta volontiranja u prethodnoj godini nazočne je provela ravnateljica Morin Kudić. U prezentaciji je putem fotografija ispričala priču o ulozi i doprinosu volontera u programu Rad s mladima i volonterima, kojim je zahvaljujući 61 volonteru ostvareno 1.632 volonterska sata, potom Humanitarno-socijalnom programu u kojem je volonterski doprinos 654,5 sati dalo 92 volontera, te Dobrovoljnom darivanju krvi gdje je 32 volontera doprinijelo s 260 volonterskih sati.

Volonterski doprinos u svim aktivnostima bio je 3.310,5 sati, a iza njega stoji 149 volontera od kojih 37 koji su tijekom prethodne godine sudjelovali u barem 5 aktivnosti.

Uslijedila je i zahvala volonterima s najviše volonterskih sati i volonterskih aktivnosti u 2023. godini, a to su:

  • Dean Batelić Mićurin – volonter s najviše volonterskih aktivnosti (21)
  • Damir Gregurić Grga – volonter s najviše volonterskih sati (213,5)
  • Mira Matanić – volonterka s najviše volonterskih aktivnosti (46) i volonterskih sati (312)

O svakome od njih toplu volontersku priču ispričala je Barbara Škopac Belušić.


Svečanom duhu sjajnim je nastupom pridonio i vokalna skupina Umole.

  • Vokalna skupina Umole

Zahvaljujemo svim ostalim uzvanicima – udruzi Mendula te DV Pjerina Verbanac Labin, a najveće hvala upućujemo volonterima zbog svega što čine za ispunjenje naše humanitarne misije

crveni križ labin svečana sjednica