Na području Labina 43-godišnjak kršio mjeru zabrane približavanja supruzi, vrijeđao je, prijetio pa čak i nasrnuo na nju pred djetetom. ZAVRŠIO JE U ZATVORU

Na području Labina 43-godišnjak kršio mjeru zabrane približavanja supruzi, vrijeđao je, prijetio pa čak i nasrnuo na nju pred djetetom. ZAVRŠIO JE U ZATVORU

8.2.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 4. veljače 2022., nakon što je Policijska postaja Labin podnijela kaznenu prijavu, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1978.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji, kazneno djelo povrede djetetovih prava i kazneno djelo prijetnje.

Naime, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 43-godišnjak 2. veljače 2022., u obiteljskim kućama na području Istarske županije, iako mu je presudom u prekršajnom postupku izrečena zaštitna mjera zabrane približavanja supruzi na udaljenost manju od sto metara i mjera zabrane uznemiravanja ili uhođenja nje te udaljenje iz zajedničkog kućanstva, kada je sukladno dogovoru postignutom na centru za socijalnu skrb došao kod supruge preuzeti maloljetno dijete, u prisutnosti maloljetnog djeteta uputio supruzi ozbiljne prijetnje. Osnovano se sumnja i da je kasnije istoga dana, kada je supruga došla preuzeti dijete, fizički nasrnuo na nju te ju u prisutnosti maloljetnog djeteta vrijeđao i ponovno joj uputio ozbiljne prijetnje.

Županijski sud u Puli-Pola je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i 4. veljače 2022. osumnjičenom 43-godišnjaku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Kazneno djelo policija zabrana prilaska zatvor priietnja