Na Labinštini u srpnju 429 nezaposlenih osoba

Na Labinštini u srpnju 429 nezaposlenih osoba

7.9.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Pula krajem srpnja 2009. godine evidentirao je 5.325 nezaposlenih osoba. U usporedbi sa prethodnim mjesecom zabilježeno je povećanje evidentiranih nezaposlenih osoba za svega 1%.

U odnosu na isto razdoblje protekle godine broj evidentiranih nezaposlenih osoba je veći za 30%.

Labinska ispostava Zavoda za zapošljavanje u mjesecu srpnju evidentirala je 429 nezaposlenih osoba, od čega je 84% žena. Analizirajući nezaposlene u Labinu prema razini obrazovanja evidentirano je 49 nezaposlenih osoba bez završene osnovne škole dok 176 nezaposlenih ima završenu osnovnu školu.

Trogodišnju srednju školu ima 284 nezaposlene osobe dok srednju školu u trajanju četiri godine ima 156 nezaposlenih osoba. Trideset i šestero nezaposlenih osoba ima završenu višu školu dok 28 nezaposlenih ima završen fakultet.

 

Labinska ispostava Zavoda za zapošljavanja u odnosu na prethodni mjesec- lipanj, bilježi pad registrirane nezaposlenosti za 2%.

Područna služba Pula u srpnju je evidentirala 748 novoprijavljenih nezaposlenih osoba, što je 205% više novoprijavljenih nezaposlenih osoba u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

 

nezaposlenost hzz zavod za zapošljavanje društvo standard radno mjesto posao statistika