Na Labinštini pad nezaposlenosti

Na Labinštini pad nezaposlenosti

28.4.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Krajem ožujka 2010. godine pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područna služba Pula evidentirano je 9.730 nezaposlenih osoba. U usporedbi s prethodnim mjesecom zabilježeno je smanjenje broja nezaposlenih osoba za gotovo 5 posto dok je u odnosu na isto razdoblje protekle godine broj evidentiranih nezaposlenih osoba veći za 25 posto. Tijekom ožujka u Područnoj službi Pula evidentirano je 882 novoprijavljene nezaposlene osobe što je smanjenje u odnosu na prošlu godinu.

 

Za razliku od mjeseca veljače, kada je samo labinska ispostava bilježila pad registrirane nezaposlenosti, u ožujku pad nezaposlenosti bilježi pet ispostava. Ukupan broj nezaposlenih evidentiranih u labinskoj ispostavi Zavoda za zapošljavanje iznosi 1.265.

 

Ako raščlanimo labinsku ispostavu na grad Labin i pripadajuće općine najveći broj nezaposlenih spada na grad Labin, 726 nezaposlenih, u Općini Kršan evidentirano je 209 nezaposlenih, Općini Raša 200 nezaposlenih, Općina Sveta Nedelja broji 93 nezaposlene osobe dok Općina Pićan 46 nezaposlene osobe. S evidencije Zavoda u mjesecu ožujku u labinskoj ispostavi zaposleno je 143 osoba, najvećim djelom u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

 

Analizirajući broj nezaposlenih posljednjih godinu dana u labinskoj ispostavi najveći broj evidentiranih nezaposlenih osoba zabilježen je u siječnju ove godine kada je brojka dosegla 1.323.

 

Foto: ilustracija

 

 

nezaposlenot društvo standard radno mjesto posao radnici siromaštvo hzz