Na Labinštini najtraženije učiteljice

Na Labinštini najtraženije učiteljice

23.10.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

LABIN - Rujan je u ovdašnjoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje protekao u znaku učiteljica. Najviše ih je traženo (6), pa i najviše zaposleno (8).

 

Nažalost, nijedna od njih, kao ni jedan od ostala ukupno 33 zaposlena, nije dobila posao na neodređeno vrijeme. Očekivani porast nezaposlenosti u odnosu na prethodni mjesec zbog kraja turističke sezone zabilježili su svi gradovi, a Labinjane će radovati što su s 4,3 posto pretposljednji na ljestvici, ispred Pazina, s porastom od 2,9 posto. Osim u djelatnosti obrazovanja, relativno dobro se zapošljavalo u prerađivačkoj gdje je popunjeno sedam radnih mjesta, te u administraciji gdje je posao našlo osam radnika. Udio žena u ukupnom broju zaposlenih iznosio je više od 78 posto.

Labinština je brojala 702 nezaposlena, u čemu je grad sudjelovao s 439, općina Kršan sa 136, Raša sa 126, Sv. Nedjelja sa 70 i Pi_an sa 60 osoba. Grad je popis u odnosu na kolovoz povećao za 39 nezaposlenih, a medu općinama prednjači Pićan s priljevom od 29 osoba ili gotovo sto posto više nezaposlenih nego prije mjesec dana. Raša broji 10 više nezaposlenih, a po sedam Kršan i Sv. Nedelja. R. S.

nezaposlenost zavod za zapošljavanje standard HZZ ispostava labin istra prosvjeta HZZ labin radno mjesto