Na izbornoj Konvenciji SDP-a,za člana Glavnog odbora stranke za Istru izabran i Vedran Grubišić

Na izbornoj Konvenciji SDP-a,za člana Glavnog odbora stranke za Istru izabran i Vedran Grubišić

11.5.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Zoran Milanović dobio je potporu SDP-ovih delegata za novi predsjednički mandat, budući da je već u prvom krugu glasovanja osvojio gotovo 79 posto glasova.

Nakon petosatnog glasovanja i cjelodnevnog zasjedanja, na stranačkoj je izbornoj konvenciji proglašena Milanovićeva pobjeda u prvom krugu s osvojenih 1389 glasova (78,88 posto), dok su njegovi protukandidati Davorko Vidović i Dragan Kovačević dobili 208 (11,81 posto), odnosno 164 glasa (9,31 posto).

Potpredsjednici SDP-a su Zlatko Komadina i Milanka Opačić, kojoj je to drugi potpredsjednički mandat za redom, dok su u Predsjedništvo stranke ušli Željka Antunović, Milan Bandić, Biljana Borzan, Vojko Obersnel, Tonino Picula, Ranko Ostojić i Zvonimir Mršić, odlučili su večeras SDP-ovi delegati na izbornoj konvenciji.

Komadina i Opačić u drugom su krugu glasovanja dobili 792, odnosno 699 glasova, a oni će, kao i predsjednik stranke Zoran Milanović, po položaju sjediti i u Predsjedništvu SDP-a.

 

Članovi Glavnog odbora SDP-a Hrvatske za Istru su: Vedran Grubišić, Zoran Bešenić,Peđa Grbin, Lucija Debeljuh, Tanja Vobut

 

11. SDP-ova konvencija završila je nakon gotovo 15 sati zasjedanja.

 

Statistika i novo vodstvo:

http://www.sdp.hr/vijesti/novo_vodstvo_sdp_a

 

Grubišić, tajnik istarskog SDP-a (AUDIO VEDRAN GRUBIŠIĆ). Na Konvenciji SDP-a izabrano je i 100 članova glavnog odbora SDP-a Hrvatske, a njih petorica dolaze iz Istre. Riječ je upravo o  Vedran Grubišić, zatim novom imenu na političkoj sceni  Zoranu Bešeniću, Peđi Grbinu, Luciji Debeljuh i Tanji Vrbat.

 

Po riječima Grubišića riječ je o mladim snagama, a posebno je zadovoljan sa činjenicom da je nakon dugo vremena i jedan predstavnik Labinštine u Glavnom odboru jer je ipak Labinština jedna od najjačih uporišta socijaldemokracije u Istri.

 

 

Vedran Grubišić SDP konvencija politika glavni odbor izbori oporba