Na Festivalu cvijeća u subotu i promocija projekta Za Labin bez plastike

Na Festivalu cvijeća u subotu i promocija projekta Za Labin bez plastike

27.4.2023. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ove subote, 29. travnja, Trg Kature u Labinu ugostiti će Festival cvijeća. Ovaj event također će promovirati održivost i biranje održivijih rješenja. Stoga će prodavači koristiti kompostabilne vrećice, a ugostitelji višekratne čaše koje će se dobivati uz kauciju (nakon konzumacije posjetitelji mogu dobiti povrat kaucije tako da vrate čašu).


No to nije sve, svi koji tog dana na info punkt 1.MAJ-a d.o.o. dođu sa svojom višekratnom torbom za kupovinu moći će dobiti sadnicu kao simboličnu nagradu za zajednički trud.


U 16,30 sati na trgu gostuje poznata vrtlarica s TV ekrana – Kornelija Benyovsky Šoštarić koja će održati besplatnu radionicu „Začinske biljke u vrtu“ čime se dodatno zaokružuje priča o održivosti.


Ova promocija u sklopu eventa naslanja se na inicijativu Za Labin bez plastike, a organiziraju je udruga PET Plus i trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. u suradnji s Gradom Labinom i uz podršku Turističke zajednice Grada Labina.


Inicijativu Za Labin bez plastike pokrenulo je trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. u suradnji s Gradom Labinom s ciljem transformacije labinske tržnice u prvu tržnicu bez plastike, a dosadašnjim eventima u sklopu inicijative podizala se svijest o potrebi zamjene plastike okolišno prihvatljivijom ambalažom, ali i o promjenama navika kupaca i prodavača.


Subotnji događaj nastavlja u istom tonu, ali i podsjeća: velike promjene kreću i od nas samih. Dođite ove subote na Festival cvijeća sa svojom višekratnom torbom, i uživajte u dobroj i zabavnoj atmosferi.


Projekt Za Labin bez plastike podržan je i sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.


prvi maj labin labin bez plastike tz grada labina Kornelija Benyovsky Šoštarić festival cvijeća