Na 7. olimpijskom festivalu dječjih vrtića,mali Labinjani šesti

Na 7. olimpijskom festivalu dječjih vrtića,mali Labinjani šesti

3.6.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Na natjecanju vrtićke djece u trčanju na 50 metara, štafeti 4 puta 25 metara, skoku u dalj, bacanju teniske loptice, te malom nogometu porečki mališani su apsolutni pobjednici.

7. olimpijski festival dječjih vrtića održan je danas u Rovinju. Na finalnoj sportskoj manifestaciji je sudjelovalo osam vrtića iz Istarske županije koji su prethodno pobijedili na lokalnim prednatjecanjima.

Za dječja natjecanja u trčanju na 50 metara, skoku u dalj, bacanju teniske loptice, štafeti 4 puta 25 metara te malom nogometu interes raste iz godine u godinu, a ove je godine korzo natjecanja prošlo 1800 djece. Apsolutne pobjednike , djevojčice i dječake iz dječjeg vrtića Radost je dočekao Gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanić te im čestitao na osvojenom zlatu.

Prvo su mjesto osvojili u disciplini skok u dalj djevojčice i dječaci. U posebnoj disciplini, malom nogometu, djevojčice su zauzele četvrto mjesto, ali su prosjek popravili dječaci zauzevši prvo. U disciplini štafeta 4 puta 25 metara muška je ekipa bila prva, dok je ženska bila treća.

Trčanje na 50 metara je disciplina u kojoj su se djevojčice iz dječjeg vrtića Radost pokazale najbržima, dok su dječaci zauzeli četvrto mjesto. Zasluge za prvo mjesto na 7.olimpijskom festivalu dječjih vrtića ide djevojčicama i dječacima, ali svakako valja naglasiti veliki angažman teta, rukovodstva vrtića i trenera. Prema zbroju svih disciplina nakon Poreča koji je osvojio prvo mjesto slijede: 2. Umag, 3. Buzet, 4. Rovinj, 5. Pazin, 6. Labin, 7. Fažana i 8. Pula.

Sponzori dječje olimpijade su Hrvatski olimpijski odbor i Savez sportova Istarske županije, a pokrovitelji Istarska županija i gradovi domaćini.

 

Foto: Pobjednici, dječji vrtić Radost, Poreč

 

Grad Poreč

dječja olipjidada HOO dječji vrtić sport utrka djeca olimpijski festival dječjih vrtića Rovinj