Na 11. smotri vina u Gračišću tisuće posjetitelja

Na 11. smotri vina u Gračišću tisuće posjetitelja

2.4.2013. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Jučer  je na 11. smotri vina središnje Istre održanoj u Gračišću devedeset i devet vinara  iz istarske unutrašnjosti, kastavsko-lovransko-opatijskog područja, uz tradicionalne gračaške goste iz Sv. Ivana Zeline te iz slovenskog Mokronoga predstavilo svoja vina.

U 18 konoba, nazvanih prema imenima ili drevnim obiteljskim nadimcima vlasnika zgrada u kojima se nalaze, moglo se kušati 248 uzoraka vina koja su prošla postupak stručnog organoleptičkog ocjenjivanja. Koliko je bilo posjetitelja i  kakvi su dojmovi dan nakon još jedne uspješne manifestacije u Gračišću rekao nam je načelnik Općine Gračišće Ivan Mijandrušić (ton Ivan Mijanduršić). Središnji popodnevni događaj smotre bila je svečana podjela odličja od kojih je podijeljena je 41 zlatna medalja, 63 srebrene, te 65 brončanih. Najbolje bijelo vino je malvazija OPG-a Prodan iz Buzeta, a najbolje crno vino teran vinarije Tomaz iz Motovuna. Večernji zabavni program ispunili su Ribalta bend i Mladen Grdović.

Mijandrušić je istaknuo kako zbog vremenskih uvjeta popločavanje gračaškog placa nije bilo privedeno kraju do jučer, kako je bilo planirano, međutim već danas se nastavlja sa radovima. Koja nas manifestacija uskoro očekuje u Gračišću rekao je (ton Ivan Mijandrušić 1).

 

gračišće smotra vina vina