Most Raša - Bršica: Pijan izazvao prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđeno sedam osoba

Most Raša - Bršica: Pijan izazvao prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđeno sedam osoba

9.10.2023. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

dane vikenda, od 6. do 8. listopada, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 17 prometnih nesreća, od kojih sedam s ozlijeđenim osoba i deset s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije osobe zadobile su teške, a 11 osoba lakše tjelesne ozlijede. U tri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Jedna od tih nesreća dogodila se u subotu, 7. listopada oko 19.25 sati, na području Raše, a u njoj je ozlijeđeno sedam osoba.
 
Nesreća se dogodila kada je 44-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao teretnim vozilom, pulske registracijske oznake, državnom cestom iz smjera Mosta Raša prema Bršici. Vozač je upravljao pod utjecajem alkohola od 2.55 promila te je u blagom zavoju prešao na lijevu prometnu traku, gdje se sudario s osobnim automobilom, pulske registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin. Od siline udarca, oba vozila izletjela su van kolnika. U nesreći su lakše ozlijeđena oba vozača, kao i pet putnika iz osobnog automobila, državljana Sirije u dobi od 25 do 39 godina.
 
Protiv državljanina Bosne i Hercegovine koji je izazvao prometnu nesreću, pokreće se prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 324 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno sedam vozača i osam vozila. Utvrđeno je 159 prekršaja, od kojih:

  • nepropisna brzina – 75 prekršaj,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 25 prekršaja,
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 6 prekršaja,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 9 prekršaja,
  • neregistrirano i teh. neispravno vozilo – 8 prekršaja
  • ostali prekršaji – 36 prekršaja

most raša prometna nesreća tjelesna ozljeda alkohol