Moja ulica, moja ekipa 2010 - Suzuki Motortech: Povratak Labinjana

Moja ulica, moja ekipa 2010 - Suzuki Motortech: Povratak Labinjana

30.11.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Sportski prosinac na istarskom poluotoku definitivno će obilježiti 22. izdanje malonogometnog turnira »Moja ulica, moja ekipa 2010 - Suzuki Motortech«. Po svojoj masovnosti drugo okupljalište hrvatskih ljubitelja hakla, koje se održava pod pokroviteljstvom Grada Pule, startat će 10. prosinca te će se kroz tri produžena vikenda odvijati na parketu Domu sportova »Mate Parlov«. Prema riječima organizatora, Sportskog društva »Hakl«, prijave za nastup na sedmom izdanju turnira nakon pauze u održavanju duge 12 godina su u punom jeku i trenutačno je već 30-ak ekipa potvrdilo svoje sudjelovanje. Poznavajući navike ovdašnjih ljudi, koji po principu »lako ćemo« sve vole obavljati u posljednji čas, to je više nego zadovoljavajući broj.

 

Očekuje se da će najviše zainteresiranih ekipa svoje ime ubaciti u bubanj između 2. i 7. prosinca, kad će predstavnici organizatora svakodnevno između 18 i 20 sati »dežurati« u Domu sportova i tamo uživo primati prijave, dok se dotad zainteresirani mogu prijaviti na brojeve telefona koje mogu pronaći na internetskoj stranici www.sdhakl.hr.


Zasad još uvijek među sudionicima nema niti jedne »zvučnije« ekipe koja je na prijašnjim izdanjima ovog turnira ostavila dublji trag, no zato su se na »Ulicu« vratili labinski malonogometaši. Ekipa »Maling Labin« mogla bi na velika vrata istaknuti povratak na ovaj turnir jednog od najhaklerskijih istarskih gradova, jer će za nju nastupati branič »Istre 1961« Goran Barišić i njegov nekadašnji trener Valdi Šumberac, a bit će i pojačani iskusnim pulskim haklerima, bivšim pomoćnim trenerom Verudeža Zoranom Moravcem te Milovanom Lazendićem. Prijave za nastup primat će se zaključno sa 7. prosincem kad će se saznati hoće li lanjski rekord od 118 ekipa »plesati samo jedno ljeto«.


Dok se za glavni turnir tek očekuju prijave favorita, potpuno je drugačija situacija s petim izdanjem »Mini ulice«, pozivnog turnira pod pokroviteljstvom Istarske županije na kojem će, oslobođeni plaćanja kotizacije, nastupiti dječaci do 11 godina starosti. Tu je lista gotovo zaključena i na njoj se u ovom trenutku nalaze »Pazinka Qubik«, »Rovinj«, labinski »Rudar«, »Štinjan«, »Pula ICI«, »Medulin 1921«, »Banjole«, fažanska »Mladost«, »Veli Vrh«, pulska »Istra«, »Kanfanar«, »Smoljanci Sloboda«, »Istra 1961«, »Vrsar« i »Funtana«, a očekuje se i potvrda nastupa porečkog »Jadrana«. Na »Mini ulici« bi trebala zaigrati i ekipa pulskog Doma za djecu (bivši Dom Ruže Petrović), koja će nastupiti izvan konkurencije, jer u svom sastavu ima i nekolicinu 12-godišnjaka.


Nije zgorega ponoviti da će »Ulica« i ove godine imati svoj već uobičajeni humanitarni karakter te će se kompletan prihod prikupljen od ulaznica s finalne večeri, koja je na rasporedu 26. prosinca, donirati za liječenje Maše Srdić, mlade pulske odbojkašice oboljele od zloćudne bolesti.

Moja ulica moja ekipa 2010 - Suzuki Motortech povratak Labinjana Maling Labin Mate Parlov Pula Futsal mali nogomet