Moja ulica, moja ekipa 2010. - Suzuki Motortech: Iznova zablistao fenomen Ulice

Moja ulica, moja ekipa 2010. - Suzuki Motortech: Iznova zablistao fenomen Ulice

9.12.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Fenomen "Ulice" iznova je zablistao na malonogometnoj sceni. Puljani ne priznaju recesiju jer kako drugačije tumačiti njihovo hrljenje na ovogodišnje 22. izdanje malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2010. - Suzuki Motortech", koje se od 10. do 26. prosinca igra u pulskom Domu sportova Mate Parlov pod pokroviteljstvom Grada Pule. Preko 146 (151) ekipa istrčat će na parket pulske dvorane, od čega je već sada prijavljeno čak 127 (132) družina u glavnom turniru. Očit znak da mnogi žele uhvatiti dio atmosfere rezerviran za mnogobrojne "heroje ulice". Takvim brojkama lako je pao prošle godine ostvaren rekord (118 ekipa) po broju prijava, a organizatore stavio pred velika iskušenja.


- Ovakvu ekspanziju uistinu nismo očekivali. Bez obzira što turnir raste iz godine u godinu ovakvim brojkama malo se tko nadao. No, to je samo potvrda što "Ulica" znači svim Puljanima i istarskim malonogometnim zaljubljenicima. Još jednom se potvrdila kao najveći sportski događaj na kraju godine - nije krio oduševljenje Žarko Mihajić, predsjednik Sportskog društva Hakl, organizatora turnira.

 

A da "Ulica" nije utrka za basnoslovnim nagradama potvrđuje skroman nagradni fond od 30 tisuća kuna koji će podijeliti četiri prvoplasirane momčadi. Pulski turnir, kojem gravitira tek regija od 200 tisuća stanovnika, ustvari je istinsko haklersko druženje za velike i "male", praznik dvoranskog nogometa kojem su pohrlile ekipe iz cijele Istre, svega dvije riječke izvan granica poluotoka.

 

Usporedo s glavnim turnirom pulskom dvoranom prodefilirat će 19 ekipa dječaka do 11 godina iz 15 istarskih klubova. Besplatni i pozivni turnir "Mini Ulica", čiji je pokrovitelj Istarska županija, pružit će priliku budućim zvijezdama istarskog nogometa da zablistaju na najvećoj istarskoj haklerskoj sceni.

 

Kao i uvijek u proteklih sedam godina od obnavljanja turnira prisutan je humanitarni karakter. Nakon značajnih donacija Odjelu pedijatrije pulske bolnice, Dječjem domu, pomoći "cerebralcima", "Ulica" je ove godine kompletan prihod finalne večeri namijenila mladoj pulskoj odbojkašici Maši Srdić, u njenim nastojanjima da pobijedi opaku bolest leukemije.

moja ekipa 2010 - Suzuki Motortech Moja ulica Mate Parlov Pula Futsal mali nogomet fenomen Ulice rekord