MNK Potpićan na korak do naslova prvaka Hrvatske u malom nogometu

MNK Potpićan na korak do naslova prvaka Hrvatske u malom nogometu

2.6.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

POTPIĆAN - Potpićanska malonogometna rapsodija kulminirat će večeras u dvorani SŠ »Mate Blažina« koja bi mogla biti premala da primi sve one koji bi željeli pogledati istinski spektakl. U drugom susretu finala doigravanja za prvaka Hrvatske, s početkom u 21 sat, malonogometaši »Potpićna ''98« dočekuju momčad zagrebačkog »Nacional«, i nastojat će realizirati prvu »meč loptu« za osvajanje naslova. U petak navečer, naime, Potpićanci su u Zagrebu napravili veliki korak pobijedivši u gostima »Nacional« 3:2 i sad im je za prvi, povijesni naslov prvaka Hrvatske potrebna još jedna pobjeda. Pokazali su Potpićanci da su u vrhunskoj formi u pravom vrijeme, a iako bi oni htjeli da breme favorita ostane na drugoj strani, ovoga puta su oni ti kojima javnost puno više vjeruje nego njihovim večerašnjim protivnicima. Usprkos svemu, kapetan momčadi Keven Drndić tvrdi da ne osjećaju ni tremu, ni pritisak.

 

- Previše smo mi utakmica odigrali da bi nas sada hvatala nekakva trema – kaže Keven Drndić. - Svjesni smo da je mnogima od nas ovo možda i jedinstvena prilika za osvajanje naslova prvaka i moramo je na najbolji mogući način pokušati iskoristiti. Oni su svakako iskusnija momčad od nas i njihovi igrači već imaju nekoliko ovakvih utakmica u svojim nogama, što ih čini opasnima. No, imamo i mi onih koji su osjetili slavu koju nosi naslov prvaka, poput Lalića i mog brata Patrika. Važno je u utakmicu ući posve mirno i čvrsto, jer je imperativ pobjede ponovno na njihovoj strani i što utakmica bude više odmicala, a oni ne budu imali povoljan rezultat, bit će sve nervozniji. Po mom mišljenju ključ pobjede će, kao i u prvom susretu, biti u igri u obrani, i ukoliko u tom segmentu ponovimo Zagreb, imamo velike šanse za pobjedu. Također je vrlo važno da u samom početku ne razbranimo Švigira koji je dosad redovito bio igrač utakmice u našim dvobojima. Bit će teško, ali vjerujem da imamo snage napraviti taj ključni korak i osvojiti naslov prvaka, što bi bila kruna moje dosadašnje karijere.

Onaj koji sjajno dirigira obranom Potpićanaca je vratar Roberto Funčić koji se ponovno, nakon male krize, vratio u reprezentativnu formu.
- U cijeloj priči uopće nisam bitan ja, već momčad koja je svjesna da ima priliku generacije. Svakako će obrana biti jedan od odlučujućih segmenata, a na nama je da strpljivom igrom unosimo nervozu u njihove redove, jer oni ipak moraju napadati. Imperativ imamo i mi jer želimo sve završiti na svom terenu, ali ukoliko ne uspijemo imat ćemo još jednu priliku. Uz našeg »šestog igrača«, prepunu dvoranu, uvjeren sam da ćemo napraviti taj ključni korak i osvojiti naslov prvaka - kaže Funčić.

Trener Zoran Peruško nema nikakvih problema sa sastavom, svi igrači spremni su za ovaj povijesni dvoboj. Sve je spremno za početak spektakla, a svi priželjkuju scenarij od prije dvije godine kad je nakon pobjede protiv »Vrgorca« i ulaska u društvo najboljih malo mjesto u srcu Istre Potpićan cijelu noć bilo na nogama. Mnogi su uvjereni da je pred njima još jedna besana noć.

R. FONOVIĆ

 

Ulaz: 20 kuna

 

mnk potpićan I HMNL MNK Nacional malo nogomet patrik drndić