Stampar M - Stampar

MNK POTPIĆAN 98 prvaci malonogometnog prvenstva Hrvatske 2008/09. !!! (Galerija fotografija)

MNK POTPIĆAN 98 prvaci malonogometnog prvenstva Hrvatske  2008/09. !!! (Galerija fotografija)

3.6.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Malonogometaši Potpićna 98. ispisali su novu stranicu u povijesti istarskog sporta osvojivši prvu titulu prvaka Hrvatske u loptačkim sportovima. Uvod u utakmicu odluke bio je kao „iz bajke“. Dvorana se počela puniti devedeset minuta prije početka a pola sata prije nego li je lopta krenula s centra ni igla više nije mogla u nju stati. Kraj je pokazao da je upravo ta frenetična podrška s tribina, uz mudru taktiku domaćeg trenera Peruška, presudila u korist Potpićanaca. Domaći su Zagrepčanima lukavo „dali“ loptu da se igraju cijeli tijek susreta a oni su strpljivo čekali svoje blic-izlete prema Švigiru i napunili mu mrežu do vrha.

.

PRVO PLUVRIJEME

Prvi su zaprijetili domaći. Lalić je probio desni bok, gosti ga ruše na dvanaestak metar ali njegov šut iz slobodnog udarca završava pored suprotne vratnice vratara Švigira. Uzvratio je Leskovar minut kasnije ali i njegov, više precizan nego jak, šut Funčić odbija u korner. Slijedi igra koja je više ličila na šahovsku partiju nego li na mali nogomet. Lopta je uglavnom u nogama gostiju ali se njihov „vez“ oko zone Potpićna uglavnom okončavao na rubu deveterca gdje su Lalić i Patrik Drndić vješto opstruirali sve atake prema Funčiću. Domaći u tim trenutcima strpljivo čekaju prigodu za brz protu udar i još brži šut. Taj recept u šestoj minuti u dva navrata primjenjuje Lalić ali prvi šut s petnaest metara Švigir odbija u korner a drugi blok Leskovara i Marinovića.

  • 1:0 LALIĆ u 6. minuti

A onda je „sačekuša“ urodila plodom. Ponovno se duga kombinacija gostiju okončala na  rubu domaćeg deveterca, slijedi munjevita kontra, lopta dolazi do Radusina koji je na „sidrašu“ leđima okrenut Švigiru ali odlično uočava i upošljava povratnom loptom Lalića na dvanaest metara izravno od vrata gostiju. Sijevnula je ljevica bosansko-hercegovačkog reprezentativca i Švigir je samo pogledom ispratio loptu koja se kao tane zabila u njegove desen rašlje. Samo što su Zagrepčani krenuli s centra slijedi njihova nova greška i Radusin se našao „sam-samcat“ ispred Švigira ali je njegov šut očešao gredu s gornje strane i otišao van igrališta.

.

U devetoj minuti Korab Morina idealno upošljava Grdovića koji s tri metar šutira pored desne vratnice. Uzvratio je iz protu udara Lalić ali i njegov udarac, iskosa s desen strane, odlazi pored vratnice. Minut kasnije velik previd suca Gabrila. Keven Drndić je sapleten na devet metara ali su protesti domaćih uzaludni jer su suci samo odmahnuli rukama.

.

Nova prijetnja gostiju u jedanaestoj minuti ali Lalić na vrijeme uklizava i blokira udarac Capara, lopta odlazi u korner. U slijedećoj minuti Korab Morina pokušava iskosa s lijeve strane, s pet metara, ali je Funčić bio odlično postavljen. Jalovu inicijativu gostiju zakratko prekida Novoselac u četrnaestoj minuti no njegovu „bombu“ s centar igrališta Švigir lako brani.

.

Četiri minute prije odmora Grdović pokušava s pet metara iskosa s desne strane ali Funčić odlično reagira nogom. Zagrepčani i dalje pletu mrežu oko Funčića pa u zadnjoj minuti dolaze do petog akumuliranog prekršaja, u zoni šuta na jedanaest metara, no i njega Grdović okončava bez ozbiljnije prijetnje spram Funčića.

.

DRUGO POLUVRIJEME

I u nastavku isti scenarij kao i u prvom dijelu. Gosti uglavnom u posjedu lopte ali je obrana domaćih „granitna“ i praktički neprobojna. Prva, kakva-takva, prijetnja Zagrepčana bio je mlak udarac Ernilsona s boka ali Funčić je s lakoćom obranio. A onda najbolja prilika domaćih. Igrala se dvadeset peta minuta, ponovno duga lopta iz zadnje linije koju Lalić glavom idealno prebacuje do Patrika Drndića u poziciju „oči u oči“ sa Švigirom. Gostujući vratar uklizava i izbija loptu do Lalića koji je pokošen točno na sedam metara. Dugo su gosti namještali živi zid a Keven Drndić još duže tražio najbolje rješenje. Pronašao ga je u dodavanju bratu Patriku na tri metra iskosa s lijeve strane  ali Švigir se nije dao iznenaditi pa je još jedna lopta završila u korneru.

  • 2:0 HOXHA u 26. minuti

Minut kasnije pokušava Novoselac špicom ali Švigir je bio spreman. No samo deset sekundi kasnije bio je nemoćan nakon „špica“ Hoxhe s devet metara. Lopta je ponovno u rašljama, ovaj put lijevim a dvorana samo što se ne sruši. Potpićan je na došao pred vrata „raja“.

.

Obezglavljeni gosti tad pokušavaju provokacijama izazvati incident. Prednjači Capar koji je već bio na podu jer je bio pogođen „Orbitom bez šećera“ a sad je parket posuo vodom. Brisanje je trajalo pet-šest minuta. Gosti se za to vrijeme koliko-toliko konsolidiraju i kreću na sve ili ništa. Totalna ofenziva rezultirala je s dvije najbolje prilike do tada. U dvadeset osmoj minuti Novak je „opalio“ kao iz topa ali je Funčić paradom izvadio iz samih rašlji. Minut kasnije „bomba“ Marainovića okončava u lijevoj Funčićevoj vratnici.

  • 3:0 RADUSIN u 30. minuti

Susret je riješen u tridesetoj minuti kad je Šimurina bio srušen u gostujućem šestercu. Šunjiću nije preostalo ništa drugo nego pokazati na penal koji je Radusin „zakucao“ u Švigirovu mrežu. Tad Mavrović povlači zadnji, očajnički potez. Sjeda na klupu Švigira a u igru kao vratar ulazi Korab Morina.

  • 4:0 PATRIK DRNDIĆ u 31. minuti

No i njegova mreža mirovala je nepunu minutu. Patrik Drndić je ciljao iz mrtvom kuta s lijeve strane, lopta je okrznula Ernilsona i prevarila ga te se po četvrti put zakoprcala u mreži zagrebačke momčadi. Iako je do kraj bilo još osam minuta već tad se s tribina orilo: Večeras je naša fešta…….

  • 4:1 CAPAR u 32. minuti

Minut kasnije tračak nade za Nacional. Korab Morina je „odapeo“ s petnaestak metara, lopta je okrznula Capara i završila iza Funčićevih leđa. Tri minute potom, nakon opsada gola Potpićna, pokušava Ernilson s petnaest metara ali je Funčić na svom mjestu. U protu udaru Lalić se našao „oči u oči“ s Morinom ali je njegov mlak udarac završio u suparničkim nogama.

  • 5:1 PATRIK DRNDIĆ u 37. minuti

Tri minute prije kraja riješena je i zadnja dvojba na utakmici, ona oko najboljeg igrača. Radusin je ubacio pred gol za Patrika Drndića koji maestralno petom loptu šalje u mrežu gostiju za nedostižnih 5:1.

  • 6:1 PATRIK DRNDIĆ u 38. minuti

Dvije minute prije kraja točka na „i“ u režiji najboljeg pojedinca na terenu koji ponovno uzima gostima loptu na svom deveterci od kuda cilja prazna vrata na suprotnoj strani.

.

Ponovno Capar „padavicom“ pokušava isprovocirati incident ali se uzburkane strasti brzo smiruju i utakmica se nastavlja. Capar je pokušao i šutom u zadnjoj minuti ali Funčić se nije dao nadmudriti. Slijedi sirena i skandiranje iz dvije tisuće grla: ŠAMPIONI, ŠAMPIONI…..

  

ČERNJI I HMNL – FINALE PLAY OFF-a – 1. UTAKMICA

MNK POTPIĆAN 98. (Potpićana)

6 (1)

MNK NACIONAL (Zagreb)

1 (0)

LABIN

GLEDATELJA

Sportska dvorana SŠ „Mate Blažina“

2.000

SLUŽBENE OSOBE

SUDAC - 1

SUDAC - 2

Edi ŠUNJIĆ (Split)

Petar GABRILO (Split)

SUDAC - 3

DELEGAT

Damir Volf (Rijeka)

Alen PALISKA (Buzet)

STRIJELCI

1:0 – 6. min.

2:0 – 26. min.

3:0 – 30. min.

4:0 – 31. min.

Lalić

Hoxha

Radusin (penal)

Drandić P.

4:1 – 32. min.

5:1 – 37. min.

6:1 – 38. min.

 

Capar

Drndić P.

Drndić P.

MNK POTPIĆAN 98.

MNK NACIONAL

Potpićan 98.

Zagreb

FUNČIĆ – 8,5

ŠVIGIR - 6

BOJKIĆ

CAPAR - 6

KOSIR

NOVAK – 5.5

LALIĆ - 8

SUTON - 5

NOVOSELAC -7.5

MORINA Ku. - 5

DRNDIĆ P. - 9

SERGHNIO

TOMLJANOVIĆ

MORINA Ko. - 6

DRNDIĆ K. – 7,5

GRDOVIĆ - 5

ŠIMURINA – 7.5

LESKOVAR - 5

DIDOVIĆ

HUMAR

RADUSIN - 8

ERNILSON – 5.5

HOXHA – 7,5

MARINOVIĆ - 5

TRENER

TRENER

Zoran PERUŠKO

Marin MAVROVIĆ

             

Uživo iz Labina,utakmicu pratili četiri hrvatska specijalizirana portala, a snimak utakmice možete pogledati danas, srijeda 03. lipnja na NIT-u u 20:30 sati.

Fotografije: LC Labin.com

MNK Potpićan 98 mali nogomet MNK nacional prvak prvenstvo hrvatske pobjeda