Mladi Mateo Načinović na boćarskom prvenstvu Istre za kadete u boćanju osvojio 4 zlata i srebro

Mladi Mateo Načinović na boćarskom prvenstvu Istre za kadete u boćanju osvojio 4 zlata i srebro

27.6.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Minuli vikend je u Poreču održano Prvenstvo Istre u za kadete u pet boćarskih disciplina. Briljirao je mladi Čepljanin Mateo Načinović, inače predstavnik BC Labin, koji se okitio sa čak četiri zlatne i srebrenom medaljom u preciznom izbijanju. Zahvaljujući ovom dosegu Načinović će predstavljati Istru u svih pet disciplina na Prvenstvu Hrvatske.

 

U bližanju i izbijanju u krug se natjecalo 12 najboljih istarskih kadeta. U polu finalu je Porečan Laković pobijedio Pazinjana Krizmanića sa 18:17, a Načinović Buzećana Glavića sa uvjerljivih 20:6. U susretu za treće mejsto Krizmanić je, sa 12:7, pobijedio Glavića, a u finalu Načinović Lakovića sa 16:10.

 

U disciplini pojedinačno-klasično je nastupilo 16 mladih boćara, a zlazom se ponovno okitio Načinović. On je u finalnom susretu bio bolji od Lakovića sa 13:3. Potonji je finale izborio pobjedom 10:6 protiv Glavića, dok je Načinović bio bolji od Buzećana Rabaka sa 13:1. U međubuzetskom srazu bolji je bio Rabak koje se, pobijedivši 13:2, okitio broncom.

 

U polufinalu parova Porečani u sastavu Herak i Laković s lakoćom su svladali rezerviste Pazina za koje su nastupili Matijašić i Krizmanić, bilo je 13:1. Više neizvjesnosti je ponudio drugi polufinalni par u kojem su Labinjani Kubaj i Načinopvić, sa 9:7, bilo bolji od udarne buzetske postave za koju su igrali Glavić i Pavletić. Bronca je, zahvaljujući 9:3 pobjedi, pripala Buzećanima, a zlato Labinjanima nakon uvjerljivih 13:2.

 

U brzinskom izbijanju Mateo Načinović je ponovno bio najbolji, srebro je otišlo u Buzet za Vedrana Glavića, a bronca u Pazin za Dinu Krizmanića. U preciznom je prekinut zlatni niz Načinovića koji je osvojio srebro, a prekinuo ga je Porečan Ivan Laković. Bronca je i u ovoj disciplini pripala Pazinjanu Dinu Krizmaniću.

 

LabinSport

 

mateo načinović boćanje