Mladen Dušman odlazi u mirovinu

Mladen Dušman odlazi u mirovinu

16.9.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

LABIN - Mladen Dušman više neće biti pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije jer krajem mjeseca odlazi u prijevremenu mirovinu. Time se i Dušman pridružio brojnim radnicima koji su zbog prijedloga izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju odlučili otići u mirovinu do 30. rujna, kada istječe rok za odlazak u prijevremenu mirovinu pod manje nepovoljnim uvjetima.

- O odlasku u mirovinu razmišljam već neko vrijeme, a sada me na to djelomično ponukala izmjena mirovinskog sustava, ali još više najava da ćemo zbog usklađenja s normativima Europske unije morati raditi do 67. godine, kazao je Dušman koji veli da će u prijevremenu mirovinu sa 62 godine.

Zadnjih 12 godina Dušman je bio pročelnikom prvo odjela za kulturu i prosvjetu, a zatim, kada se odjel odvojio na dva dijela, postao je županijskim pročelnikom za obrazovanje.

Prvo radno iskustvo stekao je kao nastavnik u Srednjoj školi Mate Blažine u Labinu gdje je deset godina predavao engleski i talijanski jezik, da bi zatim radio u turizmu u tvrtki Rabac d.d.

Tko će zamijeniti Dušmana, još nije poznato. Natječaj za izbor novog pročelnika raspisan je još 18. kolovoza, ali postupak odabira je u tijeku. Stiglo je sedam prijava, ali budući da je istog dana objavljen natječaj i za radno mjesto pročelnika za turizam, u Istarskoj županiji ne znaju za koja su radna mjesta pri-stigle molbe jer omotnice još nisu otvarali.

Neslužbeno se može čuti da će Dušmana zamijeniti ravnateljica Ekonomske škole u Puli Patricia Smoljan. Međutim, potvrdu o tome je li se kandidirala na natječaj od nje  jučer nismo uspjeli dobiti jer je na godišnjem odmoru, a na mobitel se nije javljala. Hoće li i Smoljan, poput bivšeg ravnatelja pulske Ekonomske škole Miodraga Čerine koji danas obnaša funkciju šefa Kabineta župana Ivana Jakovčića, radno mjesto u školi zamijeniti funkcijom u Županiji, saznat će se uskoro. M. JERIN

 

mladen dušman obrazovanje pročelnik upravnog odjela za obrazovanje mirovina patricia smoljan