Mladen Bastijanić traži ispriku labinskog gradonačelnika zbog optužbe za laž i obmanjivanje javnosti izjavama o fekalnim vodama Labinštine

Mladen Bastijanić traži ispriku labinskog gradonačelnika zbog optužbe za laž i obmanjivanje javnosti izjavama o fekalnim vodama Labinštine

18.7.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Izjavu za javnost Mladena Bastijanića u kojoj traži ispriku Tulija Demetlike radi njegove optužbe da svojim izjavama laže javnosti donosimo u cijelosti:

 

`Tražim ispriku od gradonačelnika Grada Labina, gospodina Tulia Demetlika zbog optuživanja „da lažem", mene kao učesnika na javnim skupovima.

Mene boli laž, a gospodina gradonačelnika istina.

Naime, dana 28.11.2011. u Kinu Labin je održana javna rasprava o TE 3. Javio sam se za riječ i počeo sa problematikom vodoopskrbe Labina te predložio da se Bubić jama pod hitno da na upotrebu Labinštini. U Studiji za TE 3 između ostalog stoji da će HEP zatražiti koncesiju nad preostalom vodom iz Bubić jame za svoje potrebe, a ako ne dobije koncesiju da će vodu dobiti desalinizacijom iz mora ??????  U toj istoj Studiji piše da Labinština već ima preko 50 % koncesiju nad tom vodom. Na toj raspravi gospodin gradonačelnik je prekidao sve učesnike koji nisu njegovi istomišljenici.

Na Javnoj tribini koja je održana 11.05.2012. u Malom kazalištu i na kojoj je gost tribine bio tadašnji pomoćnik ministrice zaštite okoliša i prirode prof. dr. sc Davor Škrlec na moju konstataciju i kritiku vezano za zaštitu postojećih izvora Fonte Gaia i Kokoti te o primjedbi zašto Bubić jama nije uključena u sustav vodoopskrbe Labinštine (stanje sa vodoopskrbom je već bilo u kritičnoj fazi) ti si pred svima rekao da lažem i obmanjujem javnost.

Zahvaljujući pametnim ljudima „ki su me farmali - da ti sacega ne recen - son muco i reka som sebe: vreme će pokozat ki laže."

„Eko, prišlo je vreme!"

Prošlotjedna rasprava u Raši na temu zaštite vodotokova i izvora, na kojoj si i ti prisustvovao, otvorila je mnogima oči.

Tražim javnu ispriku od Tulia Demetlika za laži koje je on uputio meni i javnosti vezano za vodoopskrbu Labinštine.

Volio bih da se on makne s mjesta glavne osobe vodoopskrbe Labinštine, a to će učiniti samo ako je odgovoran.

Gospodine gradonačelniče, pustite struku i ljude koji znaju, da riješe problem vodoopskrbe Labinštine. Pustite te ljude da riješe dva bitna prioritetna pitanja, a to su:

1. a) Fekalnu vodu koja prolazi kroz Krapan i Rašu staviti u cijevi (naravno i fekalije iz Raše)

1. b) Čistu vodu iz rudnika u Krapnu pustiti po kanalu u Raši (može se upotrijebiti za bazen te za zalijevanje terena i vrtova)

2. Izrada brane blizu željezničkog mosta kod kanala koji ulazi u rijeku Rašu (probna pilot-brana prije konačnog rješenja)

Ostale projekte koji bi spasili vodoopskrbu Labinštine neću nabrajati jer su ovi navedeni jako hitni.

Gospodine gradonačelniče, nemojte izjavom da to puno košta plašiti stanovništvo Labinštine. Žitelji Labinštine su već odvojili putem raznih davanja znatna financijska sredstva za takve projekte. Samo u IVS su dali 7-8 milijuna kuna („solidarnih davanja").

Valjda će sada i država i županija solidarno financijski pomoći rješavanju našeg gorućeg problema.

Ovo što ću sada reći je moja molba:

Gospodine gradonačelniče, ne šaljite mi više Vaše emisare koji bi htjeli da me obrade i prijete mi otkazom. Ja se za Vodovod borim istinom i djelima već 20 godina, a tako ću i dalje.

Za ovakvo stanje nemojte optuživati radnike Vodovoda i odvodnje (fekalne stanice). Oni izvrsno obavljaju svoj posao pogotovo kada se sagledaju sve okolnosti pod kojima oni rade, a za te ste okolnosti i direktno Vi krivi, a očito ne i odgovorni.

Mene boli laž, a gospodina gradonačelnika istina.`

 

 

Mladen Bastijanić

 

Foto: Glas Istre

 

 

 

vodoopskrba fekalije vodovod labin demetlika politika vodovod labin mladen bastijanić voda bubić jama