Mladen Bastijanić i Adriano Kiršić / Labinjani pokrenuli Građansku inicijativu

Mladen Bastijanić i Adriano Kiršić / Labinjani pokrenuli Građansku inicijativu

23.10.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Lokalno vladajući IDS i SDP u Labinu ne artikuliraju interese naroda, već svojih političkih organizacija i nagomilane birokracije; ne nude nikakvu perspektivu pa građani Labinštine moraju preuzeti odgovornost za sve sfere javnog života, a ponajprije za gospodarski razvoj, poručili su na predstavljanju Građanske inicijative s kružnog toka njeni pokretači, Labinjani Adriano Kiršić i Mladen Bastijanić.

Konferenciju za novinare održali su na rotoru na sjevernom ulazu u grad: željeli su, napominju, da zahvaljujući atraktivnoj lokaciji izraste u društveni događaj.

- Što nam se više građana bude odazvalo, inicijativa će biti učinkovitija pa će i vladajuće strukture na Labinštini morati prihvatiti konstruktivni dijalog o javnoj problematici. Cilj je oformiti građansku listu za lokalne izbore dogodine u svibnju, s kandidatima za gradonačelnika Labina i općinske načelnike, vele obrtnik Kiršić i djelatnik Vodovoda te član SDP-a (!) Bastijanić.

U aktualnoj priči o TE Plominu 3 na ugljen zagovaraju referendum: u slučaju da građani glasaju "za", tada jedinim poštenim obeštećenjem investitora smatraju jeftiniju struju za stanovništvo i gospodarstvenike, ali i povlašteni porezni status Labinštine.

Zalažu se i za javnu raspravu o vodoopskrbi i vodozaštiti, pokretanje plinofikacije, smanjenje naknada gradskim i općinskim vijećnicima na 60 kuna po sjednici, udruživanje komunalnog poduzeća i Vodovoda u jednu tvrtku zbog smanjenja administracije. (I. RADIĆ)  - GO02148140.jpg Mladen Bastijanić i Adriano Kiršić I. RADIĆ  - GO02148137.jpg Mladen Bastijanic i Adriano Kirsic, predstavljanje gradanske inicijative s kruznog toka, gradanska inicijativa s kruznog toka, konferencija za novinare na kruznom toku kod Mercatora u Labinu, Snimio: Igor RADIC; 23.10.12.  - GO02148130.jpg Mladen Bastijanic i Adriano Kirsic, predstavljanje gradanske inicijative s kruznog toka, gradanska inicijativa s kruznog toka, konferencija za novinare na kruznom toku kod Mercatora u Labinu,

Snimio: Igor RADIĆ

 

S Radio Labina:

 

Rekli su danas na konferenciji za novinare održanoj na kružnom toku pokretači Građanske inicijative sa kružnog toka Adriano Kiršić i Mladen Bastijanić. Kiršić je pojasnio: (ton – Adriano Kiršić). Građanska inicijativa  posebno skreće pozornost na izgradnju termoelektrane Plomin 3, predlažu intenzivnu plinofikaciju Labinštine, ujedinjenje komunalnih poduzeća,  konsenzus u rješavanju gospodarskih pitanja,  javnu raspravu o vodoopskrbi. Mladen Bastijanić, inače član SDP-a na pitanje znači li njegovo uključivanje u Građansku inicijativu da kroz SDP ne može ostvariti svoje ciljeve veli: (ton – Mladen Bastijanić). A zašto su svoju inicijativu predstavili upravo na kružnom toku i zašto su inicijativu tako i nazvali Adriano Kiršić je kazao da ih je na to potaknulo gostovanje gradonačelnika Labina Tulia Demetlike i načelnika Kršana Valdija Runka na Radio Labinu kojom prilikom su govoreći o Plominu 3 kazali da ne misle Labinjani valjda dizati revolucije na kružnom toku: (ton – Adriano Kiršić1).

 

 

mladen bastijanić adriano kiršić politika građanska inicijativa kružni tok rotor društvo labin labinjani lokalni izbori izbori