Mještanka Stepčići: Son mislila da će non vetar zet ća krov

Mještanka Stepčići: Son mislila da će non vetar zet ća krov

27.7.2017. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

- Prošla sam osamdesetu, ali nešto takvo nisam nikad ni vidjela, a kamo li doživjela, rekla nam je Rita Brala iz Stepčići, za našeg posjeta područjima pogođenim ekstremnom tučom, koja je poharala sve, što joj se našlo na putu. Usred srpnja u samo nekoliko minuta Plomin i okolicu je prekrila ekstremna tuča te se za pola sata sve našlo u bijelom ruhu primjerenijem zimi.

I dan nakon, kraj ceste prema Plomin Luci, vide se nanosi ledene tuče viši od metar i pol, koji se usprkos današnjim stupnjevima od skoro 30 Celzijevih još nisu pretvorili u vodu.

Tuča i olujni vjetar koji je u srijedu negdje oko dva sata poslije podne, zahvatio to područje i trajao nekih 40-ak minuta, nanio je ogromne štete, usjevima, uništivši sve. Stradala je vinova loza, masline, paprika, rajčica, orasi, stradalo je sve. Na sreću nije bilo ljudskih žrtava, a ni neke veće štete na stambenim i drugim objektima. Tu i tamo razbijeno par automobilskih stakala na svjetlima, kao kod Denisa Brale, iz Stepčića, čiji je Fiat ostao bez stakala od zadnjih žmigavaca.

 

Više Glas Istre

 

 

nevrijeme tuča stepčići