"Mjesec našeg filma" u Kinu Labin i pop-up lokaciji rudarskoj sobi Narodnog muzeja Labin

"Mjesec našeg filma" u Kinu Labin i pop-up lokaciji rudarskoj sobi Narodnog muzeja Labin

4.5.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

Mjesec svibanj, u kojem projektom H15 – 15 godina u našem filmu Hrvatski audiovizualni centar obilježava 15 godina djelovanja, bit će proglašen Mjesecom našeg filma. Naime, od 1. do 31. svibnja u čak 56 gradova i 72 kina diljem Hrvatske bit će prikazano 60 domaćih filmova realiziranih u proteklih 15 godina, i to putem više od 480 projekcija!

U Kino Labinu i na pop - up lokaciji rudarskoj sobi Narodnog muzeja Labin možete pogledati dvije selekcije hrvatskog filma uz redovni program. Ulaznice za sve hrvatske filmove iznose 3 EUR, dok su filmovi u Muzeju besplatni.

Mjesec našeg filma zamišljen je kao program koji za cilj ima publiku provesti kroz domaću kinematografiju u proteklih 15 godina podsjećajući je na neke od najuspješnijih
i omiljenih filmova uz koje su odrastali, razvijali se, educirali, rasli, mijenjali se. Pogledom unatrag nastojimo podsjetiti na uspjehe hrvatskog filma i audiovizualne proizvodnje u
proteklom razdoblju i proslaviti ih te tako ujedno motivirati publiku na praćenje hrvatskog filma i u budućnosti. Program u sklopu Mjeseca našeg filma održat će se u kinima u sklopu Kino mreže, nezavisnim kinima te u CineStar kinima diljem Hrvatske.

Mjesec našeg filma uključuje filmove svih rodova, žanrova i trajanja: četiri dječja igrana filma, devet animiranih, četiri eksperimentalna, 16 dokumentaraca, šest
kratkometražnih igranih filmova i 21 dugometražni igrani film. Mjesec našeg filma jedinstvena je prilika da domaće filmove (neke i prvi put) gledate na kino platnima, i to
na lokacijama diljem Hrvatske.

 
Redovni program Kina Labin

 

Posljednji vikend u travnju pogledajte animirani film Mavku, ukrajinske produkcije. Priču o magičnoj moći ljubavi. Mavka je na repertoaru ovog petka i u subotu s početkom u 19.00 sati i sinkronizirana je na hrvatski.

Nakon produženog vikenda, osim već najavljenih hrvatskih filmova, u svibnju prikazujemo i Čuvare Galaksije vol 3, Uups: Avantura se nastavlja, Drevna mišologija, Brzi i žestoki 10 (Fast X) te za sam kraj svibnja Malu sirenu. Ulaznice za redovni program prodaju se po važećem cjeniku.

Podrška HAVC-a za komplementarne djelatnosti Kina Labin


Hrvatski audiovizualni centar podržao je program Pučkog otvorenog učilišta tj Kina Labin za provedbu filmskih radionica izrade dokumentarnog i eksperimentalnog filma Oslobođeni film, u sklopu kojeg su nastala 4 filma prvijenca polaznika radionice. Sufinanciranje HAVC-a iznosilo je 1.061,78 EUR.


U drugom krugu financiranja, HAVC je odlučio podržati ovogodišnje izdanje Shpeena Dox festivala, festivala dokumentarnog filma, koji se tradicionalno odvija tijekom srpnja na otvorenom, kraj Špine u staro - gradskoj jezgri i na drugim labinskim lokacijama. Podrškom HAVC-a doprinosi se kvaliteti festivala, ali i njegovoj nacionalnoj prepoznatljivosti. Sufinanciranje HAVC-a iznosi 800 EUR.

kino labin mjesec našeg filma kino labin