Mirjana Diminić i Vlado Štifanić na prijemu kod Predsjednika dr. Ive Josipovića

Mirjana Diminić i Vlado Štifanić na prijemu kod Predsjednika dr. Ive Josipovića

9.11.2011. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović primio je jučer naše sugrađane, Mirjanu Diminić i Vladu Štifanića, koji niz godina borave u njemačkom gradu Karlsruhe i vode Njemačko-hrvatsku zajednicu.

 

Ova obitelj se već dvije decenije ističe svojom humanošću u dopremi pomoći. Njihova se aktivnost ne ograničava samo na Grad Labin već i šire, pa su tako humanitarne donacije iz Karlsruha u više navrta stizale u Pulu, Pazin, Primorsko-goransku županiju i ostale krajeve Hrvatske.

Do susreta sa Predsjednikom dr. Josipovićem došlo je na inicijativu Doma za starije i nemoćne osobe PGŽ „Mali Kartec“ iz Krka. Naime, to je bio jedan od načina da se ova ustanova zahvali obitelji Diminić-Štifanić na dvanaestogodišnjoj suradnji, tijekom koje su na Krk dopremili više od 40 šlepera donacija, u prvom redu namijenih starijim, nemoćnim i invalidnim osobama.

 

Obitelji Diminić-Štifanić Grad Labin je 2002. godine dodijelio Priznanje Grada Labina za izvanredno i nesebično zalaganje u pružanju humanitarne pomoći.

 

 

predsjednik vlado štifanic prijem mirjana diminic