Ministarstvo kulture dodijelio financijska sredstva Gradskoj galeriji Labin, MKS-u i Galeriji Alvona

Ministarstvo kulture dodijelio financijska sredstva Gradskoj galeriji Labin, MKS-u i Galeriji Alvona

8.1.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Ministarstvo kulture objavilo je rezultate poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2019. godinu.

U kategoriji vizualnih umjetnosti vodnjanska Apoteka - prostor za suvremenu umjetnost dobila je 30 tisuća kuna za svoje programe, a Društvo arhitekata Istre 20 tisuća kuna za Dane arhitekture u Istri 2019, deset tisuća kuna za program Djeca i arhitektura 2019 i 20 tisuća kuna za program Što arhitektura radi kad ne gradi 2019.


Gradskoj galeriji Labin pripast će 25 tisuća kuna za izložbeni program u toj galeriji.


Pučko otvoreno učilište Poreč dobilo je pak ukupno 30 tisuća kuna, i to deset tisuća kuna za 29. međunarodnu studentsku kiparsku školu Montraker, isto toliko za 59. Porečki annale, kao i za izložbe u galeriji Zuccato.


Udruga Livingstone za Rovinjski Photodays dobiva 20 tisuća kuna, a deset tisuća kuna ide za Mediteranski kiparski simpozij za radionicu mozaika u Parku skulptura Dubrova. Isti iznos pripast će programu djelovanja Galerije Alvona.


Umjetničkoj organizaciji Robot za izložbeni program u Galeriji Poola ide 15 tisuća kuna.(V. B.)


Foto: Gradska galerija Labin, FBmks mediteranski kiparski simpozij politika ministarstvo kulture galerija alvona financiranje gradska galerija labin