Stampar M - Stampar

Milka Vozila proslavila 100. rođendan!

Milka Vozila proslavila 100. rođendan!

6.6.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Prekjučer je u Vozilićima Milka Vozila proslavila 100-ti rođendan. Milka Vozila prema našim saznanjima najstarija je žiteljica, stanovnik Općine Kršan, rođena 4.6.1921. godine u Vozilićima.


Načelnik Općine Kršan, Roman Carić posjetio je Milku te joj povodom rođendana u svoje ime i ime svih djelatnik Općine Kršan uručio slavljeničku tortu i buket cvijeća.


Osim Načelnika, Milku su cijeli dan posjećivali sumještani iz Vozilića, te njezina rodbina i Hrvatski Crveni križ poštivajući sva epidemiološka pravila.


U svojoj 100-toj godini Milka još uvijek aktivno obavlja poneke kućanske poslove, uređuje svoj vrt, samostalno radi svoje vino, te nerijetko održava svoju kuću ličenjem zidova i slično. Osim toga jako voli čitati, pa ju se može često i pronaći sa knjigom u ruci umjesto sa motikom.


Milka se nikad nije udavala niti je imala djece, te nikad u životu nije pila tablete. Tako se i našalila da je to razlog zašto ima toliko godina i zašto je još uvijek vitalna.


Oko sebe Milka ima i hvalevrijedne susjede koji joj uvijek pomažu ako joj je nešto potrebno, te ako treba obaviti neki zahtijevniji zadatak kojeg ona ne može obaviti, na čemu je jako zahvalna.


milka vozila vozilići 100 godina rođendan općina kršan