Stampar M - Stampar

Milanović i Čačić sutra u Labinu o Plominu 3

Milanović i Čačić sutra u Labinu o Plominu 3

13.9.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Premijer Zoran Milanović najavio je na današnjoj sjednici Vlade da će sutra zajedno s prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom gospodarstva Radimirom Čačićem otići u Labin na razgovore o projektu izgradnje termoelektrane Plomin 3.

Radi se o jednom od trenutno najvećih projekata u Hrvatskoj o kojem uskoro treba donijeti odluku, jer sutra se zatvara natječaj za prikupljanje ponuda za investitora, a interes je ogroman, rekao je Milanović. Projekt izgradnje Plomina 3 opterećen je važnim financijskim i ekološkim pitanjima za lokalnu zajednicu, ali i širi prostor - to je pitanje koje se tiče Slovenije, Gorskog kotara, Rijeke, Opatije, Liburnije, Pule, Buja, upozorio je Milanović.

Radi se o zagađivaču, ali neusporedivo manjem nego što je to bilo ranije. Jedan od najvećih zagađivača u Hrvatskoj su autoceste, a siguran sam da nitko nije za njihovo zatvaranje ili ukidanje, napomenuo je premijer. Pitanje je jako kompleksno, neke stvari smo dogovorili, o mnogim bitnim stvarima smo razgovarali ali nećemo ništa raditi na silu, jer Istra nam je, kao i svaki dio Hrvatske, jednako važan, istaknuo je Milanović. (Hina)

plomin te plomin čačić milanović te plomin 3 investicija politika izbori